Nedir? Nasıl? Neden?

Samsung, gelecek yıl kripto borsası başlatmayı planlıyor

Sponsorlu İçerik

Mirae Asset Securities ve Samsung Securities‘in aralarında bulunduğu yedi şirket, Güney Kore’de kripto para borsası kurmak için ön lisans başvurusunda bulundu.

Terra LUNA çöküşünün ardından katı önemler alan Güney Kore’de aracı kurumlar kripto para borsası başlatmak için kollarını sıvadı. Güney Kore’nin yerel gazetesi NewsPim’in haberinde, ülkedeki 7 menkul kıymet şirketinin kripto endüstrisine odaklandıkları ve 2023 yılının ilk yarısında kripto borsası kurmayı planladıklarını bildirdi.

Bu firmalar arasında Mirae Asset Securities ve Samsung Securities yer alıyor.

Bilindiği üzere yerel finansal düzenleyiciler, son birkaç yılda kripto ile ilgili kuruluşlara oldukça katı davrandı. Geçen yıl, Mali İstihbarat Birimi’nin (FIU) uyguladığı zorunlu gereklilikler nedeniyle 60’tan fazla borsa faaliyetlerini durdurmuştu.

Mirae Asset yan kuruluş kuracak

Kripto para platformunu tanıtmak için Mirae Asset Consulting kendine bağlı bir yan kuruluş kurmayı planlıyor. Borsanın piyasada tanıtılmasının ardından Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) alım satım hizmetleri başlayacak aynı zamanda NFT’ler yer alacak.

Samsung Securities, kendi adına, blockchain tabanlı güvenlik token’ı işine girmeyi hedefliyor. 2021’de firma kripto ticaret platformu başlatmaya çalıştı ancak görevi yerine getirmesi gereken profesyonellerden oluşan gerekli ekibi organize edemedi.

Başkan Yoon-Suk-Yeol söz vermişti

Koreli şirketlerin kripto odaklı planları, ülkenin yeni seçilen Başkanı Yoon Suk-Yeol‘un kripto yanlısı duruşuyla uyumlu ilerliyor. Bu yılın başlarında, kripto para yatırımlarından elde edilen kazançlar üzerinden sermaye kazancı vergisi ödemek için asgari eşiği artırmaya ve böylece yerli yatırımcılar için daha iyi ortam yaratacağının sözünü vermişti.

FIU’nun kripto borsası avı

Geçtiğimiz yıl, Güney Kore’nin en iyi mali düzenleyicisi olan FIU, tüm yerel dijital varlık platformlarına kara para aklamayla mücadele (AML) kurallarına uymaları ve düzenleyiciye kaydolmaları talimatını vermişti. 60’tan fazla firma bu gereksinimleri karşılamayı başaramadı ve Eylül 2021’de faaliyetlerini durdurdu.

Upbit, Bithumb, Coinone ve Korbit borsaları gerekli adımları başarıyla tamamladı ve Koreli kullanıcılara hizmet vermeye devam etti.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu