Nedir? Nasıl? Neden?

Samsung’un metaverse hizmeti, 1 ayda 4 milyon ziyaret aldı

Sponsorlu İçerik

Samsung’un 6 Ocak’ta kendi metaverse hizmeti My House’u resmi olarak yayınlamasının ardından şirket, bir aydan kısa bir sürede 4 milyondan fazla ziyaretçi çekerek platformda büyük bir başarıya örnek oldu.

Naver’ın 3D avatar platformu Zepeto ile bir işbirliği olan My House, Güney Koreli çokuluslu elektronik şirketinin bazı teknoloji ürünlerinde yenilik yapma ve ayrıca daha genç tüketiciler çekme planlarını detaylandırdığı yıllık bir teknoloji fuarı olan CES 2022’de lanse edildi.

Yakında Samsung kullanıcıları sanal evleri mobilya, ev aletleri ve diğer elektronik ürünlerden dekore edebilecek ve kişiselleştirebilecek.

Metaverse, birden çok farklı sanal alan içeren çevrimiçi, 3 boyutlu bir evrendir. Teknoloji uzmanları, Kasım 2021 itibariyle toplam piyasa değeri yaklaşık 15 trilyon dolar olan metaverse evrenini “internetin geleceği” olarak görüyor.

Samsung My World neyi hedefliyor?

My House, Zepeto ile işbirliği içinde, müşteri tabanının genç meslektaşlarını, özellikle Z Kuşağı ve bin yıllık gençleri hedefliyor.

Samsung, platformu, kullanıcıların sanal formatta temsil edilen çeşitli ürünleri kullanarak evlerini toplamasına, düzenlemesine ve dekore etmesine izin verilen bir “mekan dekorasyon deneyimi” olarak tanımlıyor.

Zepeto mobil uygulamasında Google Play Store üzerinden piyasaya sürülmesinden bu yana, uygulamayı kullanan kişi sayısı 4 milyonu aştı – Samsung Electronics’e göre Zepeto’nun ortak hizmetleri arasında en fazla.

Elektronik devi, mevcut ürünlerinde yenilik yapmak ve cihaz çeşitleri arasında teknolojik bir sistem oluşturmak için metaverse endüstrisine yatırım yapmak için yarışıyor.

Dijital deneyim çağı

Samsung, kripto para birimlerinin ve metaverse evreninin hızlı ivmesini yakalamak için diğer endüstrilerle ortaklıklarını büyütme planlarında açık davranıyor.

Samsung’un Küresel Pazarlama Merkezi başkanı Young-hee Lee, “My House’un temel dayanağımız olmasıyla, müşterilerin metaverse deneyimini optimize ederek Y kuşağı ve Z Kuşağı ile daha agresif bir şekilde etkileşim kurmak istiyoruz” dedi.

Decentraland’da teknoloji devi, New York’un Manhattan’daki Meatpacking Bölgesi’ndeki 837 Washington Caddesi’nde bulunan amiral gemisi 837 mağazasının sanal bir versiyonunu açtı. Samsung 837X olarak adlandırılan sanal mağaza sadece sınırlı bir süre için mevcut olacak.

Sanal mağaza, kullanıcılara “Connectivity Theatre and Sustainability Forest” ve DJ Gamma Vibes’in ev sahipliği yaptığı karma gerçeklik canlı dans partisi aracılığıyla dijital macera deneyimi yaşatacak.

Yetkililer, Perşembe günü bir açıklamalarında, bu satın alımın, Decentraland tarihindeki en büyük marka arazi devralmalarından biri olduğunu açıkladı.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.

Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu