Nedir? Nasıl? Neden?

SEC, Grayscale’dan üç kripto tröstü hakkında bilgi istiyor

Sponsorlu İçerik

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), üç kripto tröstü hakkında “menkul kıymet analizi” yapmak amacıyla kripto varlık yöneticisi Grayscale Investments ile iletişime geçti.

ABD medyasından Coindesk tarafından ilk tespit edilen düzenleyici dosyalarda, kripto varlık yöneticisi Graycale Investments’ın ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) üç kripto para biriminin tröstü hakkındaki soruları yanıtlama sürecinde olduğu kaydedildi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamalar, Stellar (XLM), Zcash (ZEC) ve Horizen (ZEN) blok zincirlerinin yerel kripto para birimlerinin tröstlerle ilişkili dosyalarda ilişki içinde olduğunu iddia ediyor. Dosyalamalarda ise Grayscale’nın yakın zamanda SEC’in Kurumsal Finansman Bölümünden SEC personeline “yanıt verdiği” ifadeleri yer aldı.

SEC’in soruları, Grayscale’nın aracı kurum hesabı dostu kripto tröstleri için belirsizliği vurgularken, ABD Menkul Kıymetler Yasasına tabi olması gerektiğine inandığı varlıkları ambargo altına almaya karardı. Komisyon, her zamankinden daha agresif bir tutumla raporlama işlemini sürdürdü.

“Bugünün gerçeklerinde menkul kıymet olabilirler”

Grayscale yaptığı açıklamada, bu tür varlıkların her birinin bugünün gerekçelerine dayanarak “şu anda bir menkul kıymet olabileceğini” ve ya gelecekte SEC veya federal bir mahkeme tarafından menkul kıymet olarak kabul edilebileceğini kaydetti.

Şirket, Haziran ayında bir SEC personeli ile temasa geçtiğini belirtirken, o sırada düzenleyicinin kripto para birimlerinin menkul kıymet olup olmadığı konusunda rehberlik sağlamadığını söyledi. E-posta ile gönderilen bir yorum isteğine o zamandan bu yana geri dönüş sağlanmadığını iddia etti.

Söz konusu çalışmalar, SEC ve kripto şirketler arasında artan bir gözetimin olacağı öngörülüyor. SEC, Mayıs ayında kripto para birimi alanındaki menkul kıymet kanunu ihlallerini araştırmaktan sorumlu birimi önemli ölçüde genişleteceğini söylemişti.

Bu kapsamda, geçtiğimiz Temmuz ayında düzenleyici, Coinbase borsasının dokuz kripto para birimini menkul kıymet olarak listelediğini iddia etmişti.

Tröst Nedir?

Bir endüstri alanında piyasası ve fiyat seviyelerini kontrol etmek amacıyla grupların veya şirketlerin ortaklık kurarak yada kaynaklarını bir araya getirerek ortak hareket ettiği “tekelci sermayedarlığa” dayanan oluşumdur.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu