Nedir? Nasıl? Neden?

SEC’den Coinbase’e “menkul kıymet” soruşturması

Sponsorlu İçerik

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para borsası Coinbase’in menkul kıymet sayılabilecek token’ları listelemiş olabileceğini belirterek yeni bir soruşturma başlattı.

Yakın tarihte Coinbase’in eski bir çalışanının “içeriden bilgi ticareti” yaptığı gerekçesiyle tutuklanması yeni tartışmaların fitilini ateşledi. Bilindiği üzere SEC, olayı dava dilekçesine “menkul kıymet dolandırıcılığı” olarak kaydetmişti. Coinbase ise SEC’in “menkul kıymet dolandırıcılığı” ifadelerine sert bir yanıt verdi.

Yaşanan tartışmanın ardından bugün SEC’den önemli bir adım geldi. Bloomberg’in haberine göre, Komisyon, Coinbase’in menkul kıymetleri kote etmiş olabileceğini öne sürerek soruşturma başlattı. SEC, hatırlanacağı üzere “içerden bilgi ticareti” iddialarının ardından ilgili token’ları/coinleri menkul kıymet olarak açıklamıştı.

SEC ve Coinbase arasındaki gerginlik 1 yıldır sürüyor

Coinbase ile SEC arasında bir yıl gibi bir süredir gerginlik yaşanıyor. Geçen yıl Coinbase CEO’su Brian Amstrong, tüm görüşme taleplerine rağmen SEC’in yanıt vermediğini iddia etmişti. Washington’da tek bir randevu aldı ve kurumu ciddi şekilde eleştirmişti.  Coinbase borsası yakın tarihte yaptığı açıklamada, listeledikleri token’ların araştırma süreçlerinin SEC’in bilgisi dahilinde olduğunu belirtti.

Gensler’da menkul kıymet olarak görüyor

SEC başkanı Gary Gensler, hemen hemen yaptığı tüm konuşmalarda kripto para birimlerinin ve token’ların %90’ının menkul kıymetler olduğunu belirtiyor. 

Gensler kısa süre önce “Bitcoin dışındaki neredeyse tüm kripto para birimlerinin menkul kıymet olduğunu düşünüyorum” dedi. SEC tarafından Ripple aleyhine açılan “kayıtsız menkul kıymet satış davası” yaklaşık 1,5 yıldır devam ediyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu