Nedir? Nasıl? Neden?

SEC’den Coinbase’e soruşturma celbi geldi

Sponsorlu İçerik

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) kripto para borsası Coinbase’i staking programları sebebiyle soruşturduğunu duyurdu.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Coinbase’i kullanıcıların belirli kripto para birimlerinde ödül kazanmasına izin veren staking programları sebebiyle inceleme altına aldı. Borsa, müşteri programları, operasyonları, mevcut ve gelecekteki ürünlerle ilgili bilgi ve belgeleri almak için SEC’den mahkeme celbi aldığını açıkladı. Açıklamaya göre, SEC’in talepleri arasında staking programları, kripto para listeleme süreci, kripto varlıkların sınıflandırılması ve stablecoinler yer alıyor.

Hatırlanacağı üzere geçen hafta SEC, Coinbase’in eski bir yöneticisine açtığı davada, platformda listelenen 9 token için “menkul kıymet” ifadelerini kullanmıştı. Bunlar; AMP, RLY, DDX, XYO, RGT, LCX, POWR, DFX ve KROM token’larıydı.

Gelirin yüzde 85’ini staking ödülleri sağlıyor

Bir diğer yandan SEC’in araştırdığı stake programlarından elde ettiği gelir, ikinci çeyrekte Coinbase’in net gelirinin yüzde 8.5’iydi. Borsanın ikinci çeyrekteki toplam geliri ise bir önceki çeyreğe göre yüzde 31 azalarak 808 milyon dolar olarak gerçekleşti. Beklentiler, gelirin 854 milyon dolar olması yönündeydi. Aynı dönemde platformun işlem hacimleri yüzde 30 oranında azalma göstermişti.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu