Nedir? Nasıl? Neden?

Shopify, partnerleri için NFT ticaretini mümkün kılıyor

Sponsorlu İçerik

Popüler bir e-ticaret ve ödeme hizmetleri şirketi olan Shopify, kripto para birimi alanında ilerleme kaydetmeye devam ediyor.

Şirketin CEO’su Tobias Lütke‘nin bir tweet’ine göre, firma partnerlerine platformda ticari olmayan tokenlar (NFT) üretimini ve ticaretini münkün kılmaya hazırlanıyor.

Bu yeni hizmeti sağlamak için firma, Flow blok zincirine dayalı NFT oluşturmak, üretmek ve ticareti yapmak için araçlar sunma konusunda uzmanlaşmış bir şirket olan GigLabs NFT ile birlikte çalışıyor. Dahası, Shopify sayfasında da görülebileceği gibi NFT, ortak uygulamalarıyla ekip oluşturularak Ethereum, Polygon, ,Near ve Flow gibi diğer kripto para birimlerinde de basılabilir.

Beta program sadece ABD müşterileri için geçerli

Shopify’ın verdiği bilgilere göre, NFT Beta programına yalnızca Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Shopify Plus tüccarları erişebilecek. GigLabs NFT uygulamasını Shopify Plus hesaplarına entegre etmek isteyen müşteriler, daha fazla bilgi için doğrudan GigLabs ile iletişime geçmeliler.

NFT nedir?

NFT‘ler bir tür kripto para birimidir. Diğerleri gibi, benzersiz verilerden ve kimliklerden oluşan blok zincirlerinde üretilir ve her bir token’ı benzersiz kılar. Bununla birlikte, her bir tokenin sahip olduğu değer farklı olduğundan, türünün bir başkasıyla kolayca takas edilemezler.

Sabit bir değeri temsil etmek yerine, her NFT, gayrimenkul, sanat eseri ve diğer varlıklar gibi belirli bir nesnenin değerini temsil eder. Bu nedenle, “Mona Lisa”nın tokenını 100 metrekarelik mütevazi bir mülkün tokenı ile takas edemezsiniz, çünkü değerleri birbirinden çok farklıdır.

Buradaki anahtar kelime “değiştirilemez”. Değiştirilebilirliğin, bir varlığın veya malın aynı türdeki diğer mallar ve varlıklarla alınıp satılması veya takas edilmesi kabiliyetini ifade ettiğini unutmayın. Örneğin, ABD doları değiştirilebilir bir para birimidir. 100 ABD doları tutarında bir faturanız olduğunu söyleyin. 100 USD değerinde madeni para veya 1.348,50 AUD ile kolayca takas edebilirsiniz.

İnsanların NFT‘yi bir para birimi veya emtia olarak düşünmemeleri daha kolay olacaktır – bazen hisse senedi olarak anılsalar bile. Bunun yerine, NFT’yi sahiplik sertifikaları olarak düşünmeliler. Örneğin, “Mona Lisa” için NFT satın alırsanız, bu NFT size gönderilir ve bu, varlığın sahibi olduğunuzun kanıtı olarak işlev görür.

NFT’ler hakkında yazmış olduğumuz detaylı rehberimize buradan ulaşabilirsiniz.

Shopify nedir?

Shopify, mağazanızı hem çevrimiçi hem de çevrimdışı oluşturmak için kullanabileceğiniz bir e-ticaret platformudur. Blogcular WordPress kullanır. Mağaza sahipleri Shopify’ı kullanır. Hem kendi web siteniz üzerinden online olarak hem de Shopify POS ile şahsen satış yapmanızı sağlar. Bu e-ticaret web sitesi oluşturucu, yeni başlayanlardan e-ticaret uzmanlarına kadar herkes için özelliklere sahiptir.

Kendiniz test etmek için 14 günlük ücretsiz Shopify deneme sürümüne kaydolabilirsiniz. Deneme süreniz sırasında kendi çevrimiçi mağazanızı oluşturabilir, ücretsiz Shopify uygulamalarını test edebilir ve yeterince tanıtım yaparsanız ilk satışınızı yapabilirsiniz. Lite planını kullanırsanız Shopify’ın fiyatlandırması ayda 9 dolardan başlar. Bununla birlikte, çoğu ilk kez mağaza sahibi, Shopify’ın Temel planında ayda 29 ABD dolarından başlar. Uzun süredir bir işletme yürütüyorsanız, işletmenizin ihtiyaçlarına göre Shopify, Advanced Shopify veya Shopify Plus’ı tercih edebilirsiniz.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.

Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu