ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Siber güvenlik ajansı, mail dolandırıcılarına karşı uyarıyor

Sponsorlu İçerik

Hindistan‘ın merkezi siber güvenlik ajansı, devam eden sahte e-posta dolandırıcılıklarına karşı İnternet kullanıcılarını uyardı. Dolandırıcılar, kaydettiği kişisel videoları yayınlamakla tehdit ederek kurbanlardan kripto para ile fidye istiyor.

Hindistan siber güvenlik ajansı, devam eden sahte e-posta dolandırıcılığına karşı İnternet kullanıcılarına uyarı yayınladı. Siber güvenlik yetkilisine göre, dolandırıcılar, kurbanın kişisel bir videosunu yayınlamakla tehdit ederek kripto para ile fidye istiyor. Hindistan Bilgisayar Acil Müdahale Ekibi (CERT-In), en son yayınladığı raporda, bu tür dolandırıcılık e-postaları hakkında endişelenecek bir şey olmadığını, ancak kullanıcılara güvenliklerinin ihlal edildiğini tespit ettiklerinde e-posta ve sosyal medya şifrelerini güncellemelerini tavsiye etti.

Ajans, e-posta dolandırıcılarının web kamerasını kullanarak bir video kaydettiklerini ve şifrelerini bildiklerini belirten çok sayıda e-posta gönderdiğini kaydetti. Dolandırıcılar ayrıca, kurbanları kişisel videolarını sosyal medya hesaplarına göndereceğini ve tüm kişilerine ayarladıklarını iddia ederek tehdit ediyor. Ancak, ajans bu tür dolandırıcılıklar hakkında endişelenecek bir şey olmadığını ve bu tür dolandırıcılara fidye ödemeye gerek olmadığını bildirdi. Dolandırıcılar çoğunlukla veri ihlallerinden potansiyel kurbanların e-postalarının şifrelerini çalıyor.

Ajans, tipik bir gasp e-postasının içeriğini yayınladı

Hindistan Bilgisayar Acil Müdahale Ekibi, tipik bir e-posta dolandırıcılığının içeriğini nasıl olduğunu yayınladı. İlk olarak, dolandırıcı postadaki eski şifrelerinden bahsederek kurbanların dikkatini çekmeye çalışıyor. Ve sonra, dolandırıcı kurbanı çok yetenekli bir hacker olduğuna ikna etmek için bilgisayar dili ile bir hikaye oluşturuyor.

Ayrıca, dolandırıcının daha sonra bir porno web sitesine kötü amaçlı yazılım yüklediğini ve kurbanın web sitesine erişirken videoyu web kamerasını kullanarak kaydettiğini ve bunun fidye istemeden önceki son adım olabileceğini belirtti. Ajans, iddiaların doğru olmadığı gibi dolandırıcılara fidye ödenmemesini tavsiye etti.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu