Altcoin HaberleriDiğerleriNedir? Nasıl? Neden?

Siber Suçluların Hain Kobe Bryant Planı!

Sponsorlu İçerik

Fırsatçı siber suçlular, yakın zamanda kaybettiğimiz NBA efsanesi Kobe Bryant‘ın masaüstü duvar kağıdına bir şifreleme komut dosyası içeren kötü amaçlı HTML kodu sakladı.

Microsoft Güvenlik İstihbaratı, dünya bir NBA efsanesinin kaybının yasını tutarken, siber suçluların beklendiği gibi trajediden faydalandıklarını ve coin mining script içeren ve Kobe Bryant duvar kağıdı olarak görülen kötü amaçlı HTML dosyasını sakladıklarını tweetledi. Geleceğin Hall of Famer’ı, 13 yaşındaki kızı ve diğer yedi kişi ile birlikte bir helikopter kazasında geçtiğimiz hafta hayatını kaybetmişti.

Siber suçlular, mahremiyet merkezli kripto para birimi Monero‘yu (XMR) çıkarmak için kurbanın bilgisayarını kullanan ve bir cryptojacking komut dosyası içeren kötü amaçlı HTML kodu yerleştirdiler. Beş kez NBA şampiyonu olan Kobe Bryant geçen Pazar 13 yaşındaki kızı Gianna ile bir helikopter kazasında öldü. Trajik haber tüm dünyada bir şok dalgası yarattı. Siber suçlular bunu fırsata çevirdi, LA Lakers efsanesinin duvar kağıdının arkasında bir cryptojacking kötü amaçlı yazılımı gizlemek için kullandılar.

”Dünya bir NBA efsanesinin kaybına yas tutarken, siber suçlular beklendiği gibi trajediden faydalanıyor. Coin mining script içeren Kobe Bryant duvar kağıdında kötü niyetli bir HTML dosyası bulduk.”

Tron Vakfı, Bir Sonraki Yıllık Zirveyi Kobe Bryant’a Adayacak

Merhum NBA efsanesi, 2019’da Tron vakfı tarafından düzenlenen Kobe Bryant ve Justin Sun’un Blockchain teknolojisi hakkında konuştuğu yıllık zirveye katılmıştı. Justin Sun, NBA efsanesiyle tanışmanın hayatının en büyük onur ve ayrıcalıklarından biri olduğunu tweetledi. Tron Vakfı, NiTRON 2020’yi Kobe Bryant’a adadığını açıkladı.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu