Nedir? Nasıl? Neden?

“Sigorta yöneticileri, kripto paralara yatırım yapmıyor”

Sponsorlu İçerik

Wall Street bankacılık devi Goldman Sachs, geçtiğimiz günlerde yıllık anketlerinden elde ettiği verileri yayınladı.

Sigorta şirketlerinden yaklaşık 328 üst düzey yöneticiyle yapılan ankete göre, katılanların %6’sı kripto paralara yatırım yaptıklarını veya risk almayı sevdiklerini söyledi. Bu katılımcılar, 26 trilyon dolarlık küresel sigorta endüstrisinin neredeyse yarısını yönetiyor.

Kriptoya ilgi gösteren sigortacıların çoğu Amerika’da yaşıyor. Rapora göre sigortacıların büyük çoğunluğu kripto para birimlerine yatırım yapmayı düşünmüyor. Amerikalı sigortacılar kripto paralara biraz daha ilgili. Goldman Sachs’ın küresel sigorta varlık yönetimi ve likidite başkanı Mike Siegel şunları söyledi:

“Küresel endüstrinin varlıklarının yaklaşık yarısı olan 13 trilyon doların üzerinde varlığı temsil eden katılımcılarımız vardı. Dolayısıyla, anketin endüstrinin ne düşündüğünü çok iyi temsil ettiğini düşünüyoruz.”

Özel sermaye, emtialar ve gelişen piyasa hisse senetlerinden sonra kripto paralar, yöneticilrein beşinci tercihi oldu. Kurumsal bankaların bile kripto paralara olan ilgisi gitgide artarken sigorta şirketleri çok daha temkinli yaklaşıyor. Son zamanlarda Wall Street devi JPMorgan, kripto para birimlerine yatırım yapmayı gayrimenkule tercih edeceklerini açıklamıştı.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu