ManşetNedir? Nasıl? Neden?Son Dakika

Singapur’da Tüm Kripto Şirketlerinin Lisans Alması Zorunlu

Sponsorlu İçerik

Singapur‘un yeni ödeme yasası yürürlüğe girdi ve bu da ülkedeki tüm kripto para işletmelerinin kayıt yaptırmasını ve lisans almasını zorunlu hale getirdi.

Singapur’un Ödeme Hizmetleri Yasası, 28 Ocak 2020 tarihinde yürürlüğe girdi ve bu, kripto para işletmelerinin lisans almasını ve kaydolmasını zorunlu hale getiriyor. Singapur Para Otoritesi (MAS) bugün Ödeme Hizmetleri Yasası’nın ilk olarak geçen yıl Ocak ayında kabul edildiğini ve yürürlükte olduğunu açıkladı.

Kripto Para Borsalarının AML ve CFT İle Uyumlu Olması Gerekiyor

Yeni yasaya göre, ülkedeki tüm kripto para borsalarının Kara Para Aklama Yasalarına ve ülkede faaliyet göstermek için terörizm koşullarının karşı finansmanına uyması gerekecek. Singapur Para Otoritesi daha önce kripto para işlemlerin anonim ve sınırsız doğası nedeniyle kara para aklama riskleri taşıdığını söylemişti.

Üç Lisans Sınıfı

Ödeme Hizmeti Yasası’na göre, kripto para şirketlerinin yürüttükleri iş türüne göre alabilecekleri 3 kategori lisans vardır. 3 lisans sınıfı arasında para değiştirme lisansı, standart ödeme kurumu lisansı ve büyük ödeme kurumu lisansı bulunmaktadır. Her servis sağlayıcı Singapur’da faaliyet göstermek için bu 3 lisanstan herhangi birine sahip olmalıdır. Singapur merkezli Zipmex, Japonya merkezli Liquid lisans için başvurmayı planlayan şirketler arasında yer alıyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu