ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Slovenya’da kripto para kabulü yükselişe geçti

Sponsorlu İçerik

Slovenya’da kripto paraların benimsenmesi hızla artıyor. Ülkede 1000’den fazla iş yeri kripto para ödemelerini kabul ediyor.

Gocrypto ödeme sistemi aracılığıyla kripto para kabul eden iş yeri sayısı 1.000’i aştı. Bu yerler arasında kafeler, restoranlar, taksiciler, tamirciler, dişçiler, kuaför salonları, oteller ve spor tesisleri bulunuyor. Ek olarak Tuš süpermarketleri, Slovenya’nın en büyük elektronik satıcısı Big Bang, Atlantis Su Parkı ve Burger King Slovenya gibi büyük perakendeciler de var. Gocrypto tarafından yapılan açıklamada:

”Slovenya, kripto para kabul eden en yüksek fiziksel konum sayısına sahip ülke olarak küresel liderliği ele alıyor.”

Web sitesine göre, Gocrypto şu anda 15 ülkede mevcut ve sistemi kullanılarak 150.000’den fazla ürün satın alınabiliyor. Bu ülkeler; Arjantin, Avusturya, Bulgaristan, Kolombiya, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Japonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya, İsviçre, İngiltere ve Venezuela. Bazı ülkelerde, sistem Gocrypto’nun ortağı Xpay tarafından işletiliyor.

Gocrypto sistemi, Gocrypto ödeme ağına bağlı bir veya daha fazla satış noktası terminalinden (POS) oluşuyor. Müşteriler, mal ve hizmetlerde ödeme yapmak için Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Euro token ve Gocrypto’nun yerel tokeni GOC kullanabiliyor. Satıcılar, ödemeleri yerel para birimlerinde alıyor.

Kripto para haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/nedirsayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu