Nedir? Nasıl? Neden?

Sun, borsalardan 166 milyon dolarlık stablecoin aktardı

Sponsorlu İçerik

TRON (TRX) kurucusu Justin Sun,166 milyon dolarlık stablecoin satın aldı. Ayı dönemi mi hazırlığı olabilir mi?

Justin Sun, cüzdanları arasında kripto para taşıma işlemi gerçekleştiriyor. Zincirdeki verilere göre, son 2 gün içerisinde 166 milyon dolar değerinde stablecoin’i borsalardan cüzdan adreslerine aktardı. Çinli gazeteci Colin Wu, son iki gün içinde Justin Sun’ın Binance‘den 95 milyon USDT, Huobi‘den ise 10 milyon USDC ve ayrı olarak 1 milyon USDT daha taşıdığını belirtti. Sun fondan çekilmelerinin nedeni hakkında henüz yorum yapmadı.

Colin Wu ise, bunun iki kaynaktan geldiğini tahmin ediyor. İlk olarak, geçen haftalarda Binance’e yatırdığı Ether’in satışından elde edilen gelire dikkat çekiyor. Wu, Sun’ın Binance’e 166.000 Ether yatırdığını ve bu paranın o dönemde yaklaşık 592 milyon dolar değerinde olduğunu kaydetmişti. Wu’nun dikkat ettiği bir diğer kaynak, Binance Smart Chain tabanlı bir değişim likidite havuzu olan Ellipsis (EPS). Sun, LP’deki toplam kilitli değerin (TVL) yüzde 80’inden fazlasını sağlıyor.

Bazı fonlar TRON blockchain‘ine giden yolu bulmuş gibi görünüyor. Colin Wu’nun Binance’deki Ethereum mevduatını not ettiği gün Justin Sun, Ethereum’dan TRON’a 50-100 milyon USDC aktaracağını açıklamıştı.

“Topluluğumuza karşı şeffaf olmak için birkaç gün içinde 50-100 milyon USDC’yi Ethereum’dan TRON blockchain’ine takas edeceğiz. USDC’nin ETH’de yanmış olduğunu görebilirsiniz, bu da TRON blok zincirinde verilen miktarın aynısı anlamına gelir.”

Bir süre sonra ise Sun, TRON blok zincirinde dolaşımdaki USDC arzının 600 milyon doları aştığını belirttiği bir duyuru yaptı.

“Tron’da USDC 600 milyon doları aştı.”

Sun’ın bu hamlesi ayı piyasası için bir uyarı olabilir mi?

Justin Sun daha önce kripto paranın geleceği için yükseliş eğilimi göstermiş olsa da, bu hamle ile ayı piyasası beklentisi olabileceğine dair spekülasyonlar ortaya çıktı. Ancak, bu büyük işlemler piyasayı önemli ölçüde etkilemedi. Hem Ether hem de TRX’in fiyatı son zamanlarda aşağı yönlü işlem görüyor, ancak son ayı trendlerinden herhangi bir kripto para birimi ayrışması göstermedi.

CoinMarketCap verilerine göre, TRX 0.06456 dolar üzerinden işlem görüyor ve son 24 saatte yüzde 4,40 düşüş yaşadı.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu