Nedir? Nasıl? Neden?

Tezos kurucu ortağı, Celsius iflasına şaşırmadığını açıkladı

Sponsorlu İçerik

Tezos kurucu ortağı Kathleen Breitman, kripto kredi platformu Celsius’un iflas başvurusunu değerlendirerek, bu sonucun şaşırıcı olmadığını çünkü bu tür iş modellerinin uzun vadeli ve sürdürülebilir olmadığını belirtti.

Hatırlanacağı üzere kripto kredi platformu Celsius, piyasa koşullarının neden olduğu likidite sıkışıklığı nedeniyle kullanıcıların para çekme işlemlerini askıya almış daha sonra ABD iflas kanunun 11. maddesine uygun olarak iflas başvurusunda bulunmuştu. Bunu haberimizde vermiştik. DeFi kaynaklı akıllı sözleşme platformu Tezos’un kurucu ortağı Kathleen Breitman, Bloomberg ile yaptığı yakın tarihli bir röportajda Celsius iflasını ele aldı.

Breitman, konuyla ilgili şöyle konuştu:

“Uzun süredir bu sektörde olan bizler için, Celsius gibi bir platformun iflas etmesi şaşırtıcı değil. Çünkü ekonominin popüler inançların aksine blok zinciri kelimesini aşan yasaları var.”

Tezos kurucu ortağına göre, kripto para endüstrisinde yaşanan son olaylar tahmin edilebilirken, diğerleri daha az tahmin edilebilirdi. 3AC’nin iflasına atıfta bulunan Breitman, kripto hedge fonuna olanların “benzersiz derecede kötü” olduğunu kaydetti.

Terra çöküşünden sonraki domino etkisi

Geçtiğimiz Mayıs ayında Terra-LUNA’da yaşanan çöküşün ardından birçok şirket finansal zorluk yaşadığını duyurmaya başladı. Three Arrows Capital iflas ederken, BlockFi marj çağrılarını karşılayamadı ve tasfiye etmek durumunda kaldı.

3AC’nin hala kripto komisyoncusu Voyager Digital’e 640 milyon dolar borcu olduğu biliniyor.

“Sayılar her zaman artmaz”

Bazı şirketler finansal krizlerle karşı karşıya kalsa da Terra çöküşü ikinci ve üçüncü dereceden aynı sorunu yaşasa da, Breitman bunların geçici sarsıntılar olduğuna inanıyor.

“Sayıların her zaman artacağı teorisine dayanan sürdürülebilir bir protokol veya iş yapamazsınız, ki çoğu çarkın risk modeli buna girerdi”

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu