Nedir? Nasıl? Neden?

Three Arrows Capital, merkezini Dubai’ye taşıyacak

Sponsorlu İçerik

Singapur merkezli kripto hedge fonu Three Arrows Capital, merkezini Dubai’ye taşımayı planladığını açıkladı.

Kripto para firmalarının çoğu Birleşik Arap Emirlikleri’nde kendilerine yer edinmeye başladığı düşünülünce Three Arrows, Dubai’ye taşınmak için geç kalmış olabilir. Bloomberg’in haberine göre, söz konusu hareketin Singapur düzenleyicilerinin katı yaklaşımlarının ardından geldiği bildirildi. Three Arrows’un Kurucu Ortağı Su Zhu, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Dubai’nin dijital varlık endüstrisindeki enerji şu anda elektrik. Three Arrows merkezimizi Singapur’dan Dubai’ye taşımaya karar verdik ve daha fazla teknoloji girişimiyle tanışmak için sabırsızlanıyorum.”

TechInAsia’nın bildirdiği üzere, geçtiğimiz Ocak ayında Singapur Merkez Bankası, kripto para sağlayıcılarını hizmetlerini halka açık alanlarda pazarlamaları konusunda uyardı. Dubai’deki düşük vergi oranları, iş yanlısı ve kripto yanlısı politikalar son zamanlarda kripto şirketlerini ülkeye çekmeyi başardı.

Dubai kripto merkezi mi oluyor?

Dubai, kripto endüstrisindeki düzenlemelerle bu yıl birçok kripto yatırımcısının ilgisini çeken yeni bir kanal oldu. Hindistan’ın en büyük kripto borsalarından olan WazirX, yakın bir dönemde artan vergiler nedeniyle merkezini Dubai’ye taşımayı planladığını açıklamıştı.

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından olan Binance ve FTX, Dubai’de hizmet lisansı aldı. Borsa ve şirketlerin yaptığı yatırımlar Dubai’yi büyük bir kripto merkezine dönüştürebilir. Binance borsası, daha önce yaptığı açıklamada Dubai’yi küresel merkezi haline getirmeyi düşündüğünü kaydetmişti. FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, geçtiğimiz dönemde konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında şöyle konuştu:

“FTX’in bu onayı alması, dünya çapında lisanslama ve düzenlemenin ön saflarında yer alma misyonumuzun bir devamıdır.”

Kripto paralara yönelik düzenlemeler BAE’de ilerleme kaydederek, istatiksel olarak kullanımda diğer bölgeleri geride bıraktı. Blockchain araştırma firması Chainalysis tarafından derlenen küresel kripto benimsenme endeksinde BAE, 157 üzerinden 100. sırada yer alıyor. Bahreyn 143. sıraya yerleşti.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu