Nedir? Nasıl? Neden?

Tron, rezervlerine 100 milyon dolarlık BTC ve TRX ekledi

Sponsorlu İçerik

Tron kurucusu Justin Sun bugün yaptığı açıklamada, TRON DAO Rezervi için Binance borsasına 100 milyon dolar değerinde Tether aktararak BTC ve TRX aldığını söyledi.

Justin Sun, TRON DAO Rezervi için BTC ve TRX satın almak amacıyla kripto para borsası Binance’e 100 milyon dolar değerinde USDT aktardığını söyledi. Tron DAO Rezervi, piyasa oynaklığının ortasında USDD algoritmik stablecoini dengelemek amacıyla BTC ve TRX satın almaya devam ediyor. İşlem TRX fiyatında %2’lik bir artışa neden oldu. CoinMarketCap verilerine göre, TRX 0.08165 dolar üzerinden işlem görüyor son 24 saatte ise %2,07 oranında düşüş yaşadı. Bitcoin fiyatı piyasa baskısı nedeniyle önemli bir yükseliş göstermiyor.

Bilindiği üzere TRON DAO Rezervi, yerel stabilcoin olan USDD’yi denetleyerek ve yönetir. Daha geniş pazarlardaki satışlar kripto para birimlerini baskı altına aldı. Son 24 saatte Bitcoin %6, Ethereum %8 oranında düştü. Ayrıca, Binance’in BNB ICO’su hakkında SEC soruşturması kripto piyasasını ciddi şekilde etkiledi. Kurucu Sun ve Tron DAO, USDD’yi Terra çöküşü gibi bir olaydan korumak amacıyla artan piyasa baskısı altında teminat olarak BTC ve TRX alıyor.

İlk teminatlı stablecoin: USDD

USDD, %130’luk en yüksek teminat oranına sahip ilk teminatlandırılmış DeFi stablecoini oldu. USDD’nin gerçek zamanlı teminat oranı %200,88 TRON DAO’nun resmi web sitesinde yayınlanıyor.

Geçtiğimiz Mayıs ayında Tron, piyasa çöküşünde USDD stabilcoini için 60 milyon değerinde 500 BTC ve 600 milyon TRX satın aldı. Yeni algoritmik stablecoin, UST’yi takip etti. USDD’nin istikrarını ve güvenilirliğini artırmak için rezervlerini ve teminatlarını artırdı.

Tron rezervinde şu anda 14.040 BTC, 140 milyon USDT ve 1,9 milyar TRX bulunuyor.

Alımların sebebi ne?

Bitcoin ve Ethereum, sırasıyla kritik seviyelerin altına düşmeye devam ettikçe, piyasadaki baskının arttığına şüphe yok. Fed’in Cuma günü açıklayacağı enflasyon verileri, zayıf teknik tablolar ve düzenleyici yük gibi faktörler, TRON DAO’nun son satın alımının arkasındaki sebep olabilir.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu