Nedir? Nasıl? Neden?

Tron’un açığa satış stratejisi: 2 milyar dolarlık fon

Sponsorlu İçerik

Tron kurucusu Justin Sun bugün attığı bir tweet’te Tron DAO Rezervinin, TRX fiyatı düşerken açığa satış yapanlarla savaşmak için 2 milyar dolarlık fon kullanacağını söyledi.

Son yaşanan çöküşte diğer altcoinlere kıyasla iyi performans gösteren Tron’un kurucusu Justin Sun, Celsius krizinde sessizliğini bozarak TRX’te açığa karşı satışla mücadele için TRON DAO rezervlerinden 2 milyar doların kullanılacağını belirtti.

CoinMarketCap verilerine göre, haberin yazıldığı saatte TRX 0.06325 dolar üzerinden işlem görüyor. Son 24 saatte ise %17,18 oranında düşüş yaşadığı kaydedildi. Tron ağının kripto para birimi TRX, Binance borsasında çok yüksek açık pozisyon açıldığını belirten Sun, platformda TRX için kısa fonlama oranının yüzde 500’e ulaştığına dikkat çekti:

“TRON DAO rezervinden elde edilen 2 milyar dolar, onlarla savaşmak için kullanılacak. 24 saat bile dayanamazlar. Şortun sonu geliyor”

Tron USDD’si 0.98 dolardan işlem gördü

Tron’un yakın zamanda ihraç ettiği USDD stablecoin’i, bu sabah en düşük nokta olan 0.98 dolar üzerinden işlem görüyordu. Fakat daha sonra toparlanma göstererek haberin yazıldığı saatte 0.9901 dolar üzerinden işlem gördüğü kaydedildi.

%130 garanti edilmişti, %280 tamamlandı

Geçtiğimiz Mayıs ayında piyasaya sürülen USDD için LUNA çöküşünden sonra konuşan Sun, algoritmik stabilcoinin aşırı teminat altına alınacağını belirtmişti. TRON DAO rezervi Cumartesi günü 50 milyon dolar değerinde Bitcoin ve TRX satın aldığını duyurdu. USDD’yi teminat altına almak için bazı kripto paraların yanı sıra stablecoinlerin de kullanılacağı belirtilirken, teminat oranının en az %130 olacağı söylendi. Tron DAO’nun internet sitesinde yer alan bilgilere göre bu oranın şu anda %280 civarında olduğu kaydedildi.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu