Nedir? Nasıl? Neden?

Türkiye, blockchain ve kripto endüstrisinde merkez olabilir

Sponsorlu İçerik

Kripto para piyasalarındaki ayı hakimiyetine rağmen Türk yatırımcılar kripto işlemlerindeki yükseliş duruşunu sürdürüyor. İşlemlerdeki yükseliş faktörü bazı ekonomistlerin ilgisini çekerken, bunun nedeninin yüksek enflasyon olduğu iddia edildi.

Bitcoinist.com’un haberine göre, Türkiye, popüler Ethereum etkinliği DevCON7‘ye ev sahipliği yapmayı amaçlayarak çalışmalarını sürdürüyor. Son gelen raporlar, Türkiye’de kripto endüstrisinin ayı piyasası ortasında inşa edilmeye çalışıldığını gösteriyor. Türk blockchain endüstrisi oyuncuları, ekosistem geliştirmek için ay dönemini bir fırsat olarak görüyor.

Türkiye, kripto para piyasalarına en fazla ilgi gösteren ülkeler arasında yer alırken, Web 3 toplulukları üniversite kulüpleri, blockchain geliştiricileri, akademisyen ve dijital yatırımcıların girişimleri ile oluşuyor.

Enflasyon, kripto benimsenmesini artırdı

İstanbul Blockchain Haftası, EITİstanbul ve Blockchain Economy İstanbul 2022 Zirvesi gibi önemli etkinliklere ev sahipliği yapan Türkiye’de, daha fazla etkinlik için çaba sağlanıyor. Blockchain Ekonomi Zirvesi birkaç konuya açıklık getirdi. Ayı piyasasına rağmen kripto varlıklara güvenin sarsılmadığı kaydedildi.

Blockchain Ekonomi Zirvesinde konuşan Ekonomist Erkan Öz, kripto benimsenmesi ile ilgili düşüncelerini şu ifadelerle aktardı:

“Türkiye’deki yüksek enflasyon oranı kripto benimsenmesine katkıda bulunuyor. Kriptonun ülkemizde kurumsal olarak yavaş benimsenmesinin ana nedeni de net düzenlemelerin henüz gerçekleşmemiş olması. Ayrıca bu sebepten dolayı blockchain girişimlerinin ve projelerinin tam olarak başlamadı.”

Hükümeti kripto yatırımlarını korumak ve blockchain teknolojisini desteklemek için yasal bir çerçeve oluşturmaya çağıran Öz, ülkede büyüyen pazarın göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı.

DevCon7’nin İstanbul’da yapılması için talep büyük

Türkiye, kripto girişimleri ve geliştiricileri açısından diğer ülkelerin gerisinde yer alıyor. “Sorularla Blockchain-DeFi” kitabının yazarı Turan Sert, blockchain öğrenci kulüplerinin Türkiye’deki geliştirici sayısını yönlendirmede olumlu bir etkisi olduğunu açıkladı.

DevCon7 İstanbul kampanyası Eylül ayında tüm Twitter ve diğer sosyal medya platformlarında yer aldı. Bu girişim kapsamında Türkiye’deki blockchain topluluğundaki kişilerin Twitter hesaplarında adlarından sonra #DevconIstanbul ibaresine yer alıyor. Topluluk dijital anlamda farkındalık yaratmaya çalışıyor. 11-12 Ekim arasında Bogota’da düzenlenmesi planlanan etkinlik Covid-19 nedeniyle ertelenmişti.

Mind Stone CEO’su ve Kadir Has Üniversitesi Akademisyeni Tansel Kaya, DevCon etkinliğinin İstanbul’a getirilmesinin önemine değinerek, bunun yetenekli öğrencilere fayda sağlayacağını bildirdi.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu