Nedir? Nasıl? Neden?

Türkiye İş Bankası, metaverse’te resim sergisi açtı

Sponsorlu İçerik

Türkiye İş Bankası‘nın, İş Sanat şubesi popüler metaverse platformu Decentranlad’da “Tablolarla Boğaziçi’nde Bir Gezinti” isimli resim sergisi açtı.

Türkiye’deki en köklü ve büyük bankacılık kuruluşlarından biri olan Türkiye İş Bankası, metaverse evrenine adımını atıyor. Dünyadaki metaverse çılgınlığı büyük bir ilgiyle devam ederken büyük markalar, şirketler, kurumlar bu alanda çalışmalar yapmaya devam ediyor. Ülkemizde metaverse evrenine adım atan en son kurum ise Türkiye İş Bankası oldu. İş Bankası metaverse platformu Decentranlad’da resim sergisi açtığını duyurdu. Banka, 1940’lı yıllardan bu zamana kadar oluşturulan İstanbul manzaralarını içeren resim koleksiyonunu bir sergi ile Decentraland’da yayınladı. Bunlara ek olarak fiziksel eserler İş Bankası’nın Beyoğlu’ndaki tarihi binasında yer alacak. Sergide artırılmış gerçeklik uygulamaları kullanılacak. Edindiğimiz bilgilere göre, serginin teknolojik kurgusu İş Bankası ve Softtech’in Türkiye ve Çin’deki inovasyon merkezlerinin iş birliği ile hazırlandı.

Serginin iki katında bulunan AR logosunu içeren QR kodlarını okutarak gezinti yapmaya başlanabilecek.

Bugün açılan sergiye 3 gün boyunda sınırlı sayıdaki davetlinin katılımıyla ön gösterim gerçekleştirilecek. Ön gösterim için 1000 adet NFT davetiyenin hazırlandığı kaydedildi. Sergi ile alakalı tüm detaylar ise İş Sanat’ın resmi web sitesinde yer alıyor.

Tablolar NFT olarak ziyaretçilerle buluşacak

“Tablolarla Boğaziçi’nde Bir Gezinti” adı verilen serginin küratörlüğünü Prof. Dr. Gül İrepoğlu üstleniyor. İrepoğlu aynı zamanda çalışmaları hala devam eden resim müzesinin kurucu küratörü olarak biliniyor.

Metaverse platformunda sunulacak olan sergide Hikmet Onat, Şeref Akdik, Zeki Faik İzer, Feyhaman Duran, İbrahim Safi, İbrahim Çallı, Cevat Erkul, Hulusi Mercan, Bedri Rahmi Eyüboğlu ve Halil Paşa gibi ressamların eserleri yer alıyor. İstanbul maviliklerinin ve kıyılarının resmedildiği tablolar İş Bankası’nın Resim Koleksiyonu’nda yer alıyor. Söz konusu eserler NFT olarak ziyaretçilere sunulacak.

Serginin Kküratörü Prof. Dr. Gül İrepoğlu ise İş Bankası’nın Beyoğlu’ndaki tarihi binasında restorasyon inşaatına devam ettiklerini belirterek şöyle konuştu:

“Tarih boyunca büyüleyici güzelliğiyle hayranlık uyandıran İstanbul’un ve bu güzelliğin zirvesi olan Boğaziçi’nden Türkiye İş Bankası Resim Koleksiyonu’ndaki usta ressamların peşine takılıp, onların gözüyle, onların izlenimleriyle eski Boğaziçi görünümlerine bakarak, bir sanal vapurda kıyı kıyı birlikte yol alacağımız bir sergi hazırladık” 

“İş Bankası Türkiye’de pek çok ilki gerçekleştiriyor”

Türkiye İş Bankası Kurumsal İletişim Müdürü Gül Meltem Atılgan, sergi ile ilgili yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Türkiye’de dijital bankacılık, açık bankacılık alanında en iyi uygulamaları çok boyutlu olarak sunuyor, pek çok ilki gerçekleştiriyoruz. Bu alandaki güçlü yetkinliklerimizi toplumsal katkı anlayışımız çerçevesinde inovatif projelerde de kullanıyoruz. Sanat Eserleri Koleksiyonumuza 9 Aralık 1940 tarihinde 1 envanter numarası ile kaydedilen Hikmet Onat’a ait ‘Peyzaj – Ortaköy’ isimli eseri geçtiğimiz aylarda NFT’ye çevirmiş ve bu alandaki çalışmalarımızı başlatmıştık. Şimdi de Bankamızın sanat ve müzecilik çalışmalarını sürdüren İş Sanat ile teknoloji ekiplerimizin işbirliğinde oluşturulan NFT sergisini Metaverse’te hayata geçiriyoruz.”

İş Bankası, blockchain teknolojine yabancı değil

5-7 Nisan’da gerçekleşecek ön gösterimden sonra 8-20 Nisan tarihleri arasında sergi tüm tüm ziyaretçilere açık olacak. Sergiye ilginin ve katılımın büyük olması bekleniyor. İş Bankası teknolojilik yenilikleri sadece metaverse alanında bırakmıyor. Banka daha önce blockchain teknolojisi ile bağlantılı birçok çalışma gerçekleştirmişti. Bilindiği üzere banka 2020’de R3 blockchain platformu Corda’ya katılarak aynı yıl içinde Şişecam ile blockchain teknolojisini kullanarak ilk dış ticaret finansman hamlesini yapmıştı.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu