Nedir? Nasıl? Neden?

Twitter hissedarları Elon Musk’a toplu dava açtı

Sponsorlu İçerik

Sosyal medya platformu Twitter’ı satın alma işlemini bot hesaplar nedeniyle bekleten Elon Musk’a, Twitter hissedarları tarafından toplu dava açıldı. Hissedarlar, Tesla CEO’sunun Kaliforniya kurumsal şirket kanunlarını ihlal ettiğini ve piyasa manipülasyonuna neden olduğunu kaydetti.

Twitter hissedarları, Elon Musk’a ve Twitter’a “karmaşık satın alma süreçleri” nedeniyle toplu dava açtığını duyurdu. Davacı taraf, Musk’ın Kaliforniya şirket yasalarını çeşitli şekillerde ihlal ettiğini belirtti. Twitter hissedarları, Musk’ın sosyal medya platformunu satın almak için bir anlaşma imzalamasının ardından, anlaşmanın yerine getirilmesi konusunda şüphe yarattığını ve bunun piyasa manipülasyonuna yol açtığını iddia etti.

Musk’ın bot hesaplardaki “yüzdelik oran” beklentisinin fiyat pazarlığı veya anlaşmadan vazgeçmek için öne sürülen bir sebep olduğunu belirten davacılar, şikayetlerinde bot hesaplar konusunda şu ifadelere yer verdi:

“Elon Musk, Twitter satın alma girişiminden vazgeçmek yada fiyat konusunda yeniden pazarlık yapmak amacıyla, anlaşma hakkında şüphe yaratmak ve Twitter hisselerini önemli ölçüde düşürmek için açıklamalar yaparak, tweet’ler atmaya devam etmiştir. Bu hamle sonucunda ise 11 milyar dolarlık bir fiyat indirimi elde etmek istemiştir.”

Twitter hisselerindeki düşüş: %12’den fazla

50 yaşındaki girişimci Twitter’ı satın almak istediğini Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC) bildirmesinin ardından artan Twitter paylaşımları, anlaşmanın belirsizliğe girmesiyle ciddi bir düşüş yaşamaya başladı. Musk’ın Twitter şirketindeki payının resmi olarak açıklandığını 5 Nisan’da 50 dolar olan Twitter’ın hisse fiyatı şu an 37 dolar civarında seyrediyor.

Aynı düşüş Tesla hisselerinde de görüldü. 5 Nisan tarihinde 1.100 doların üzerinde olan Tesla hissesi şu anda sadece 658 dolardan işlem görüyor. Musk, sosyal medya platformu için 44 milyar dolar yani hisse başına 54,20 dolar fiyat teklif etmişti. Tesla hisselerinin bir kısmının satın almanın teminatı olarak göstermişti. Musk, satmadığı bir bölüm Tesla hissesini de bu teminatlara eklemişti.

Konuyla ilgili Twitter veya Elon Musk’tan henüz bir açıklama yapılmadı.

Elon Musk’tan Twitter’a 33,5 milyar dolarlık taahhüt

Elon Musk’tan sosyal medya devi Twitter’ı satın almak için yeni bir hamle geldi. Tesla CEO’su, satın alma konusundaki kişisel taahhüdünü 33,5 milyar dolara çıkardığını açıkladı. Bu rakam, ay başından beri düşen Tesla hisselerinin getirdiği negatif farkı da kapsıyor. Musk, yeni taahhüdü ile birlikte 6,25 milyar dolarlık ek sermaye koydu. Bunu haberimizde vermiştik.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu