Nedir? Nasıl? Neden?

Twitter, Musk’ın daha fazla veri talebini kabul etti

Sponsorlu İçerik

Sosyal medya platformu Twitter’ı satın alma süreci uzun zamandır devam eden Tesla CEO’su Elon Musk’ın, daha fazla veri talebi kabul edildi. Bilindiği üzere Elon Musk, avukatları ile beraber Twitter’dan aldığı verilerin yetersiz olduğunu bildirmişti. Bugün yapılan açıklamada şirketin Musk’ın talebini kabul ettiği bildirdildi.

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, avukatları aracılığıyla sosyal medya devi Twitter’dan talep ettiği daha fazla veri şartı, medya platformu tarafından kabul edildi. Twitter, Musk’ın avukatlarına gerçek zamanlı API verileri de dahil olmak üzere bilgi vermeyi kabul ettiğini bildirdi. Twitter için önerdiği satın alma teklifinin şirket tarafından kabul görmesi ile Musk, platformda çok sayıda “bot hesap” bulunmasından şikayet etmiş ve konuyla ilgili yeterli bilgi alamadığını öne sürerek bu bilgilerin kendisine ait olduğunu söyledi. Bilgilerin kendisinden saklandığını iddia eden 55 yaşındaki girişimci satın alma süresini askıya aldı.

 Musk konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu durum devam ederse sözleşmeyi feshetme hakkımı saklı tutuyorum” dedi.

Bu konuda taviz vermeyeceğini çok kez dile getiren Musk, geçtiğimiz günlerde en büyük endişesinin para kazanılabilir kullanıcı metrikleri üzerindeki yaygın bot etkisi olduğunu dile getirmişti.

Fiyatta pazarlık yapılacak mı?

Bazı uzmanlar ve Twitter yönetim kurulundan kişiler Musk’ın bot sayısı konusundaki iddiasının arkasında fiyatı düşürme düşüncesinin olduğunu iddia etti. Bilindiği üzere Musk, 54 dolarlık bir teklif yapmıştı. Şirketin bir hissesi şu anda yaklaşık 38.6 dolardan işlem görüyor.

Elon Musk’ın bot hesaplarla ilgili devam eden açıklamalar yapmasının ve süreci askıya alması hamlesinin bir grup Twitter hissedarını rahatsız ettiği biliniyor. Bu kişiler ünlü iş adamına Musk’ın manipülasyon yaptığı iddiasıyla dava açmıştı.

Musk’ın alım işlemini gerçekleştirdikten sonra savunucusu olduğu kripto para birimi olan Dogecoin’i, sosyal medya platformuna entegre edip etmeyeceği merak ediliyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu