Nedir? Nasıl? Neden?

Twitter yönetim kuruluna giren Musk’a, Dorsey’den tebrik

Sponsorlu İçerik

Tesla CEO’su Elon Musk’ın, Twitter platformundan aldığı yüzde 9,2’lik hisse ile Musk’ın yönetim kuruluna atandığı bildirildi. Eski Twitter CEO’su Jack Dorsey, Elon Musk’ı tebrik etti.

Elektrik araç üreticisi Tesla’nın CEO’su Elon Musk’ın, 4 Nisan günü sosyal medya platformu Twitter’dan 9,2 hisse aldığı duyurulmuştu. Bunu haberimizde vermiştik. Twitter CEO’su Parag Agrawal, Elon Musk’ın yönetim kuruluna atandığını duyurdu. Bilindiği üzere Musk, platformdan yüzde 9.2 hisse aldıktan sonra şirketin en büyük hissedarı haline geldi. Tesla CEO’sunun Twitter’ın hisselerini satın aldıktan sonra, Twitter’ın hisse fiyatı yüzde 27 oranında artış gösterdi. Dogecoin fiyatı ise yüzde 5’ten fazla arttı.

Twitter CEO’su Parag Agrawal, Tesla’nın CEO’su Elon Musk’ın yönetim kuruluna atanmasını bugün attığı tweet ile duyurdu. Bu durumun yönetim kuruluna büyük bir değer kazandıracağına inandığını söyledi. Yeni görev kapsamında Musk, 2024 yılına kadar II. Sınıf yönetmen olarak görev yapacak.

” Kurulumuza @elonmusk’u atadığımızı paylaşmaktan heyecan duyuyorum ! Elon ile geçtiğimiz haftalarda yaptığımız konuşmalar sayesinde, Yönetim Kurulumuza büyük değer katacağını açıkça gördük.”

SEC (ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu) tarafından hazırlanan bir dosyaya göre Musk, yönetim kurulunda görev yaptığı süre boyunca ve hizmet süresinden sonraki 3 ay boyunca Twitter’da yüzde 14,9’dan fazla sahiplik aranmayacak.

Twitter CEO’su Parag Agrawal, Elon Musk’ın tutkusu ve eleştirmen kişiliği hakkında şunları söyledi:

“O, hem @Twitter’da hem de toplantı odasında bizi uzun vadede daha güçlü kılmak için tam olarak ihtiyacımız olan hizmete tutkulu bir inanan ve yoğun bir eleştirmen . Hoş geldin Elon!”

Jack Dorsey’den tebrik tweet’i

Twitter’ın eski CEO’su Jack Dorsey, Elon Musk’ın sosyal medya platformunun yönetim kuruluna dahil edilmesiyle ilgili bir tebrik tweet’i yayınladı.

“Elon’un Twitter panosuna katılmasına gerçekten çok sevindim! Dünyamızı ve Twitter’ın bu dünyadaki rolünü çok önemsiyor. Parag ve Elon yürekleriyle liderlik ediyor ve inanılmaz bir takım olacaklar.”

Elon Musk’ın sert Twitter eleştirileri

Tesla CEO’su Musk, sosyal medya platformunda ifade özgürlüğü eksikliğinden duyduğu memnuniyetsizliğine rağmen Twitter’da yüzde 9,2 hisse satın aldı. Ayrıca, platformun en büyük hissedarı olduktan sonra Elon, Twitter’da bir düzenleme oluşturma hakkında bir anket yaptı. 

Hisse alımından sonra dogecoin fiyatı yükseldi

Twitter‘ın hisse senedi fiyatı, Salı günü piyasa öncesi işlemlerde yüzde 5 artış yaşayarak 52 dolara yaklaştı. CoinMarketCap verilerine göre, Dogecoin haberin yazıldığı saatte 0,1558 dolar üzerinden işlem görüyor fiyat yüzde 4 artış gösterdi.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu