Nedir? Nasıl? Neden?

Ukrayna, Rusya’yı finanse eden kripto cüzdanlarını engelledi

Sponsorlu İçerik

Ukrayna hükümeti, Rusya askeri kampanyası için fon toplamaya bağlı kripto cüzdanlarına el koyduğunu ve bloke ettiğini açıkladı.

Kiev’deki yetkililer, kripto para birimlerinin cüzdan yoluyla toplanarak, doğudaki Rus yanlısı ayrılıkçı güçler için askeri teçhizata harcanmak üzere yönlendirildiğini iddia etti. Ukrayna Güvenlik Servisi, Rus tarafında savaşan birlikler için kripto yoluyla para toplamayı engellemek için kullanılan bir mekanizmayı harekete geçirerek Ukrayna’nın fonlarını ele geçirmesine yardımcı oldu.

Ajansın şu anda fonları takip ettiği ve aynı zamanda Ukrayna’nın yetki alanına aktardığı kaydedildi. Güvenlik Servisi, bir Rus sakinin kripto para fonlarını Rus kuvvetlerine taşıdığını bildirdi. Fonları göndermekten ve toplamaktan sorumlu olan kuruluş, işgalin başlamasından bu yana parayı Rus kuvvetlerinin ihtiyaçları için kullanan bir gönüllü olduğunu kaydetti.

Cüzdanlarda 22 bin dolar değerinde fonlar vardı

Ukrayna Güvenlik Servisi tarafından elde edilen bu fonlar, yabancı kripto şirketlerinin yardımıyla toplanan toplandığına dair kanıtların arkasından geldi. Kurum şu anda, ele geçirilen para miktarını takip etmeye ve Ukrayna yargı yetkisine aktarmaya odaklanıyor.

Ukrayna Ulusal Polisi ve Başsavcılık temsilcileri operasyonun bir parçası haline geldi. Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından sosyal medya kampanyaları ile Ukrayna’ya büyük ölçüde bağış yapıldı. Çatışma sırasında Rusya kanadı da her iki tarafta askeri çabalara yardım etmek için bağışlara bağlı kaldı.

Ağustos ayında Ukrayna, savaş malzemeleri için 54 milyon ABD doları değerinde kripto bağışını kullandı. Ülke daha sonra toplanan fonların nasıl kullandığını bildiren fotoğraf ve video içeriği oluşturdu.

Blockchain analiz firması Chanalysis son yayınladığı raporlarda, geçtiğimiz günlerde Rusya’yı destekleyen 54 grubun olduğunu bildirdi. Temmuz sonunda Rusya’nın 2.2 milyon dolar değerinde kripto bağışı aldığı kaydedildi. Bağışların ağırlıklı olarak Bitcoin ve Ethereum üzerinden yapıldığı edinilen bilgiler arasında.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu