Nedir? Nasıl? Neden?

Vergilerden sonra Hint kripto borsaları zor durumda

Sponsorlu İçerik

Hindistan’ın %30 kripto vergisi, 31 Mart’ta yasalaştı ve birkaç paydaşın kripto endüstrisi üzerindeki olası kötü etkisine ilişkin uyarılarına rağmen 1 Nisan’da yürürlüğe girdi.

Tahmin edildiği gibi, yeni kripto vergi yasasının yürürlüğe girmesinden sadece birkaç hafta sonra, büyük kripto borsalarındaki ticaret hacminde %90’a kadar düşüşler görüldü. Alım satım faaliyetindeki düşüş, yatırımcıların ya fonlarını merkezi kripto borsalarından uzaklaştırmasına ya da alım satım yerine bir tutma stratejisi benimsemesine bağlandı.

Birçok kripto borsası, bir kripto vergisinin en azından kripto ekosistemine bir tür tanınma sunacağını ve bankacılık hizmetlerine kolay erişim sağlamalarına yardımcı olacağını umuyordu. Ancak etkisi tam tersi oldu.

7 Nisan’da Hindistan Ulusal Ödeme Kurumu (NPCI), ulusal itibari para ödeme ağ geçidi olan Birleşik Ödemeler Arayüzü’nü (UPI) kullanan herhangi bir kripto platformundan haberdar olmadıklarını iddia eden bir bildiri yayınladı.

Kripto borsaları doğrudan UPI’yi kullanmasa da, daha önce fiattan kriptoya geçişi kolaylaştırmak için UPI erişimi olan birkaç ödeme işlemcisi ile ortaklık kurmuşlardı.

Bu, dünya çapında önde gelen birkaç kripto platformu tarafından dahil edilen ortak bir stratejidir. Binance, ilgili ülkelerde ulusal itibari para ödeme ağ geçidine doğrudan erişiminin yasaklanmasının ardından bunu Birleşik Krallık, Malezya ve diğer birkaç eyalet bölgesinde yaptı.

Bununla birlikte, NPCI’nin 7 Nisan açıklamasının ardından, ödeme hizmeti sağlayıcıları – görünüşe göre hükümetin kripto konusundaki düşmanca duruşuna karşı aşırı dikkatli olmaları nedeniyle – kripto platformlarıyla bağlarını koparmaya başladı.

Şimdi, Hindistan kripto borsaları, yeni tanıtılan kripto vergi yasalarına rağmen üçüncü taraf bir ödeme işlemcisi bile bulamıyor.

Bu, acımasız vergi politikasıyla birleştiğinde, ülkedeki kripto platformlarının, Dubai’nin birincil tercih olduğu daha kripto dostu ülkelere geçmeyi düşünmesine neden oluyor. Hindistan kripto borsası Unocoin’in CEO’su Sathvik Vishwanath, şunları söyledi:

“Hindistan’daki haksız vergi politikaları, insanları yeni projeleri için BAE gibi alternatif ülkeleri düşünmeye itiyor. Öte yandan, insanlar vergi karışıklığından kaçınmak için yabancı ülkeler için çalışmayı düşünmeye daha yatkındır. Hindistan’ın kripto endüstrisi için vergi yasalarını düzeltmesi gerekiyor.”

Beyin göçü de başladı

Hindistan kripto ekosistemi, düzenleyici netliğin olmamasına rağmen son birkaç yılda başarılı oldu. Ekosistemin birçok paydaşı, yakında netlik kazanma umuduyla hükümete olan inancını dile getirdi. Ancak gerileyen vergi yasalarının yürürlüğe girmesiyle birlikte birçok kripto platformu şimdiden yurtdışına taşınma kararı alıyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu