Blockchain HaberleriNedir? Nasıl? Neden?

Vietnam’da yerel bir blockchain birliği kuruldu

Sponsorlu İçerik

Ülkede kripto kabulünü artırmayı amaçlayan bir grup olan Vietnam Blockchain Birliği (VBU), bu hafta resmi olarak çıkışını yaptı.

Grup, hükümet ve özel oyuncular arasındaki işbirliğini blockchain teknolojisi üzerinden artırmayı hedefliyor. Ayrıca, Vietnam’daki kripto benimsemesi istikrarlı bir şekilde arttığından, hükümetin alanla ilgili düzenlemeleri hazırlamasına yardımcı olacak.

VBU bu hafta resmi olarak kuruldu

Yerel yayın Vietnam Investment Review’ın Cuma günü bildirdiğine göre, sendika bu hafta Binance de dahil olmak üzere birçok popüler kripto oyuncusunun temsilcilerinin katıldığı bir törenle resmen kuruldu.

Grubun danışma kurulu, Bilgi ve İletişim Bakan Yardımcısı Nguyen Huy Dung da dahil olmak üzere birçok hükümet yetkilisi tarafından yönetiliyor. Birliğe, CMC Uygulamalı Araştırma Enstitüsü direktörü Dang Minh Tuan başkanlık ediyor.

Birlik, 2021’in sonlarında Bilgi ve İletişim Bakanlığı’na bağlı Vietnam Dijital Medya Derneği tarafından kuruldu.

Vietnam Maliye Bakanlığı da kapsamlı kripto düzenlemesini geçmek için merkez bankasıyla birlikte çalışıyor.

Vietnam, kripto konusunda aktif

Güneydoğu Asya ülkesinde kripto kabulü, son iki yılda benzeri görülmemiş bir hızda hızlandı. Vietnam, blockchain analitik firması Chainalysis’ten kripto benimsemeye öncülük eden ülkeler endeksinde ilk sırada yer aldı.

Ülke, kriptoyu yasal ödeme aracı olarak kabul etmese de, kripto varlıklarının tutulması ve ticareti konusunda herhangi bir kısıtlamaya sahip değil. Ancak Vietnam aynı zamanda kripto için kapsamlı bir düzenlemeden de yoksun, bu da birkaç devlet kurumunun şu anda kurmaya çalıştığı bir şey.

Araştırma firması triple A’nın verilerine göre, Vietnam nüfusunun yaklaşık %6,1’i kripto paraya sahip. Tayland ve Güney Kore gibi diğer bazı güneydoğu Asya ülkeleri de bu yıl kriptoyu benimsemeye yöneldi.

Kripto, Güney Kore’nin son Başkanlık seçimlerinde önemli bir faktördü ve her iki aday da kripto dostu düzenlemeler vaat etmişti.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu