Nedir? Nasıl? Neden?

Visa, CBDC’ler ve stablecoin’ler için birlikte çalışabilirlik platformunu duyurdu

Sponsorlu İçerik

Visa, dijital token ödemelerinde devrim yaratabilecek bir hareketle CBDC’ler ve stablecoin’ler arasında birlikte çalışabilirliğe izin verecek bir platform üzerinde çalışıyor.

Uluslararası ödeme devi Visa, merkez bankası dijital para birimleri ve sabit paralar arasında birlikte çalışabilirliği sağlayacak bir platform üzerinde çalışıyor. Universal Payments Channel olarak adlandırılan platform, CBDC’lerin bir blok zincirinden diğerine aktarılmasını sağlayacak ve sabit paraların farklı blok zincirlerinde çalışmasına izin verecek. Bu hareket, dijital para birimlerinin algılanma biçiminde devrim yaratacaktır.

Platform, CBDC’ler ve stablecoin’lerin arayüzünde önemli bir işleve sahip olacak.

 Ödeme şirketi tarafından yayınlanan bir teknik incelemede  Visa, platformun CBDC’ler ve stablecoin’lerin arayüzünde önemli bir işlevi olacağını söyledi. 

Yayınlanan bilgiye göre:

“Genellikle blok zincir teknolojisi olarak bilinen dağıtılmış defter teknolojisinin (DLT) yeniliği ile kripto para birimleri, sabit paralar ve merkez bankası dijital para birimleri biçiminde dijital belirteçlerde önemli bir büyüme oldu. Her biri farklı tasarım özelliklerine sahip DLT ağlarının sayısı arttıkça işlem yapan tarafların aynı ağda olma olasılığı azalır. Bu nedenle, ağlar arasında evrensel olan, büyük yüklere ölçeklenebilen ve yüksek oranda erişilebilir olan ödemeleri kolaylaştırmak çok önemlidir” ifadeleri yer aldı.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.

Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu