Nedir? Nasıl? Neden?

Visa, girişimciler için NFT programı başlattı

Sponsorlu İçerik

Dünyanın en büyük kart operatörü Visa, sanat, müzik. moda ve film alanlarındaki girişimciler için NFT programı başlattı.

Visa, NFT endüstrisinin büyümesini desteklemek için “Visa Creator Program” adlı yeni bir girişimi başlattığını duyurdu. Visa Creator, NFT’leri iş modellerine dahil etmek isteyen sanat, müzik, moda ve film sektörlerinde çalışan girişimcileri hedef alıyor. Söz konusu yeni girişim, dijital ödeme lideri Visa’nın, NFT’lerle küresel bir içerik oluşturmaya çalışan kişilere ulaşmasını sağlayacak.

Visa’nın resmi açıklamasına göre, Visa Creator Programı, dijitale öncelik veren sanatçılara, müzisyenlere, moda tasarımcıları ve film yapımcılarına NFT’ler aracılığıyla küçük işletmelerini büyütmelerinde olanak sağlayacak. Ek olarak Visa, NFT ticaretinin temelini oluşturan teknoloji ve platformlarla ilgili girişimcilere eğitim verecek.

Visa Kripto Başkanı Cuy Sheffield, konuyla ilgili olarak şöyle konuştu:

“NFT’ler, yaratıcı ekonomi için güçlü bir hızlandırıcı olma potansiyeline sahip. NFT ekosistemini ve bunun ticaret, perakende ve sosyal medyanın geleceği üzerindeki potansiyel etkilerini inceliyoruz. Visa Creator Programı aracılığıyla, bu yeni tür küçük ve mikro işletmelerin dijital ticaret için yeni ortamlardan faydalanmasına yardımcı olmak istiyoruz.”

NFT’leri iş modellerine dahil etmek isteyen girişimcileri hedef alan proje, içerik oluşturuculara teknik ve ürün danışmanlığı, topluluk oluşturma, düşünce liderlerine erişim sağlayacak. Visa’nın müşteri ve ortaklarıyla tanışmasında başlamalarına yardımcı olmak için tek seferlik bir maaş sunacak.

Girişimcilere yardım

Visa, geçen yıl Ağustos ayında 160 bin dolar yani 49.5 ETH karşılığında CryptoPunk NFT satın almıştı. Bu alım ile şirket NFT endüstrisine adım atmış oldu. Sheffield, CryptoPunk #7610‘un satın alınmasının, NFT almak, depolamak ve kullanmak için küresel bir markanın altyapı gereksinimlerini tamamlamak için yapıldığını kaydetti.

Şirket 2 ay sonra, içerik oluşturucuların sektörü daha iyi keşfetmelerine ve dijital çalışmalarını geliştirmek ve satmak için çeşitli halka açık blockchain ağlarından yararlanmalarına yardımcı olacak bir program oluşturmak için NFT sanatçısı Micah Johnson ile birlikte çalıştığını duyurdu.

ABD’nin çok uluslu finansal devi, içerik oluşturucular ile ödeme ortakları ağı arasında, fayda sağlayacak ve izleyicilerinin erişimini artırmaya ve iş büyümesini hızlandırmaya yardımcı olacak bir bağlantı sağlamayı amaçladığını açıkladı.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu