Nedir? Nasıl? Neden?

Visa, kripto danışmanlık hizmeti vereceğini duyurdu

Sponsorlu İçerik

Visa, yatırımcılar ve bankalar için yeni danışmanlık hizmeti vereceğini duyurdu. Visa’nın bu hizmet ile kripto para birimlerinin kullanıcılar tarafından benimsenmesini sağlayacağı söyleniyor.

Çok uluslu finansal hizmetler şirketi Visa, müşterilerinin kripto para birimleri dünyasına girmesi için yeni danışmanlık hizmetlerini başlatıyor. Firma 8 Aralık’ta yaptığı açıklamayla, danışmanlık ve analitik bölümünde yer alan kripto danışmanlık uygulamasının, finansal kurumlara, yatırımcılara ve diğer firmalara kripto özelliklerini kullanıma sunacak. Değiştirilemez tokenleri keşfetmeye ve merkez bankası için cüzdan geliştirmeye kadar her konuda tavsiyede bulunacak.

Visa’ya göre, bankaların kripto para birimlerine olan ilgisinin bir kısmı rekabetçi kalıyor. Yakın tarihte yapılan, bir kurum içi araştırmaya atıfta bulunan Visa:

“Ankete katılan kripto sahiplerinin yüzde 40’ı, önümüzdeki 12 ay içinde ana bankalarını kripto ile alakalı ürünler sunan bir bankaya geçirme olasılığının yüksek olduğunu ve çok muhtemel olduğunu bildiriyor.”

Amerikan Finansal Hizmetler Şirketi’nin (UMB), Visa’nın kripto danışmanlık hizmetlerinin bir müşterisi olduğu söyleniyor. UMB Bank Genel Müdür Yardımcısı Uma Wilson konuyla ilgili yaptığı açıklamada:

“Kripto ve stablecoinler (fiyatı dış varlığa bağlı kripto para birimi), perakende ve ticari iş kollarımızla en alakalı kullanım durumları hakkında daha fazla bilgi edinmek için Visa’ya geldik.”

Bu hareket, Visa’nın kripto para sektörünün derinliklerine inmeye yönelik son girişimi işaret ediyor.

Visa’dan yeni proje daha

Firma geçmişte Blockchain ile ilgili çok sayıda patent başvurusunda bulundu. Visa’nın araştırma ekibi, birden fazla blok zinciri ağını birbirini bağlayan ve dijital varlıkların çeşitli protokollerden ve cüzdanlardan hareket etmesine izin veren bir blockchain ile birlikte çalışabilirlik merkezi olan “Evrensel Ödeme Kanalı” projesi üzerinde çalışıyor.

Visa, son yıllarda kripto para konusunda yeni sistem oluşturan birçok ödeme işlemcisinden biri. Rakibi Mastercard kısa bir süre önce Asya-Pasifik bölgesinde, kripto bağlantılı ödeme kartlarını kullanıma sunmuşken, çevrimiçi ödeme devlerinden bir olan PayPal bu yılın başlarında kripto paralar için tasarruf ve doğrudan mevduat için yeni bir tüketici uygulaması başlattı. Mastercard’ın, CBDC’lerin (Merkez Bankası Dijital Para) dağıtımı için altyapısını hazırladığı edinilen bilgiler arasında.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.

 Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitterhesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu