Nedir? Nasıl? Neden?

Visa kripto kartı işlemleri 2.5 milyon dolara ulaştı

Sponsorlu İçerik

VISA‘nın kripto destekli ödeme kartlarını kullanarak, 2022’nin ilk mali çeyreğinde 2,5 milyar dolarlık işlem yapıldığı ortaya çıktı.

Finansal hizmetler devi Visa, müşterilerin 2022 mali yılının ilk çeyreğinde kripto para bağlantılı kartlarla 2,5 milyar dolarlık ödeme yaptığını açıkladı. ISA’nın Bitcoin ve diğer dijital para birimleriyle bağlantılı ödeme kartları, 2021 mali yılının tamamına kıyasla tek bir çeyrekte işlemlerde yüzde 70 daha fazla kazanç sağladı. Perşembe günü yapılan bir kazanç çağrısında 2.5 milyon dolara ulaşan işlemlerden bahsedildi.

Visa Finans Direktörü Vasant Prabhu, CNBC ile görüşmesinde konuyla ilgili olarak şöyle konuştu:

“Bize göre bu, tüketicilerin bir kripto platformundaki bir hesaba bağlı bir Visa kartına sahip olmanın faydasını gördüğünü gösteriyor. Bu likiditeye erişebilmenin, satın almaları finanse edebilmenin ve giderleri yönetebilmenin ve bunu anında ve sorunsuz bir şekilde yapabilmenin değeri var.”

Visa CEO’su Al Kelly, şirketin kazanç çağrısını yaptığı açıklamada, Visa kullanıcılarının 31 Aralık’ta sona eren mali yılın ilk çeyreğinde kripto bağlantılı kartlarla 2,5 milyar dolarlık ödeme yaptığını belirtti. Kelly, şöyle konuştu:

“Kripto alanına yönelmeye devam edeceğiz ve stratejimiz, kripto tekliflerinin büyümeye devam etmesi için gereken bağlantı, ölçek, tüketici değeri önerisi, güvenilirlik ve güvenliği sağlamak için önemli bir ortak olmaktır.

Ödeme şirketi bunlara ek olarak Coinbase, Circle ve BlockFi dahil olmak üzere kripto cüzdan ortakları ağının 54′ten 65′e çıktığını duyurdu. Ödeme olarak kripto kabul eden tüccarların sayısı ise 100 milyona ulaştığı kaydedildi.

“Geniş harcama kategorilerine baktığımızda, hacmin bu programlarla belirli bir satıcı dikeyinde yoğunlaştığını görmüyoruz. İnsanlar, perakende mal ve hizmetler, restoranlar, seyahat gibi çeşitli şekillerde harcama yapmak için kripto bağlantılı kartlarını kullanıyor. Giderek genel amaçlı bir hesap gibi muamele görüyorlar.”

Şirket kazanç beyanında yüzde 21 artış kaydedildi

Şirket kazanç beyanında, Visa tarafından bu çeyrekte gerçekleştirilen toplam işlemlerin önceki yıla göre yüzde 21 arttığını ve 47,6 milyar dolar kazanç sağladıklarını belirtti. Visa geçtiğimiz Aralık ayında, kripto ürünlerine olan talep arttığı ve finansal kurumların kripto işlerini geliştirmelerine yardımcı olmak için küresel bir kripto danışmanlık uygulaması kurdu. Bitcoin, Ethereum ve diğer kripto para birimlerinin son birkaç haftadaki fiyat düşüşünden sonra kripto cüzdan bağlantılı VISA kartlarının ödeme yapma eğiliminin ne kadar süre daha devam edeceği merak ediliyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu