Nedir? Nasıl? Neden?

Wall Street bankalarının CEO’larından kripto para görüşmesi

Sponsorlu İçerik

JP Morgan Chase, Wella Fargo ve Bank of Amerika gibi büyük Wall Street bankalarının CEO’ları kripto para madenciliğinden, DeFi token’larına kadar birçok konuyu görüşmek için bir araya geldi.

Dün, büyük Wall Street bankalarının CEO’ları Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi önünde ifade vermek için Washington’a geldi. JP Morgan Chase’den Jamie Dimon, Wells Fargo’dan Charlie Schraf ve Bank of Amerika CEO’su Brian Moynihan gibi isimler görüşmede yer aldı. Geleneksel sermaye piyasalarının konuşulduğu görüşmede kripto para birimleri ve bankaların dijital varlıklara potansiyel katılımı konusu da tartışıldı.

Kripto madencilerini finanse etme planları yok

Temsilci Brad Sherman tarafından bankaların kripto madencilerini finanse etme planları olup olmadığı sorulduğunda, Citygroup’tan Jane Fraser, öyle bir planlarının olmadığını söyledi. Madencilerin finanse edilmemesi konusu Charlie Schraf ve Brian Moynihan tarafından desteklendi.

2017 yılında Bitcoin’in bir sahtekarlık olduğunu belirtmesiyle kripto camiası arasında kripto şüphecisi olarak tanınmaya başlayan JP Morgan CEO’su Dimon, “merkezi olmayan Ponzi şemaları” değerlendirdi. Dimon, kripto varlıkları tehlikeli olarak nitelendirmeye devam etti.

“JP Morgan uygun şekilde düzenlenmiş stablecoin’lere açık”

Dünkü görüşmede kripto şüphecisi tavrını azaltan Dimon’un kripto piyasasının şu anki durumundan hoşnut olmadığı kaydedildi. Dimon ayrıca, uygun şekilde düzenlenen stablecoin’lerde herhangi bir sorun görmediğini açıkladı.

Dimon, kripto konusundaki tutumunu radikal bir şekilde ilk defa değiştiriyor olmayacak. Dimon, Bitcoin’in bir sahtekarlık olduğunu söylemesinden birkaç yıl sonra “JPM Coin” adındaki token’ını çıkartmaya başladı. Bu hamle ile kendi kripto parasını çıkaran ilk banka oldu.

 Dimon, istikrarlı bir değere sahip düşük maliyetli coin örneği olarak bankasının token’larını övgüler yağdırdı. JP Morgan, stablecoin odaklı yasa tasarısı netleştiğinde harekete geçecek gibi görünüyor. Yeni yasa tasarısının önümüzdeki haftalarda oylanacağı kaydedilirken, algoritmik stablecoinleri yasaklaması ve genel olarak stabilcoinler hakkında Hazine liderliğindeki bir çalışmayı zorunlu kılması bekleniyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu