Nedir? Nasıl? Neden?

Warner Müzik, OpenSea ile ortaklık kurduğunu duyurdu

Sponsorlu İçerik

ABD merkezli müzik şirketi Warner Music Group, müzik ve NFT ekosistemini birleştirmek için OpenSea ile ortaklık kurduğunu duyurdu. Söz konusu ortaklıkla seçilmiş WMG sanatçılarının “Web3 araçlarını kullanarak hayran topluluklarını geliştirmesi” hedefleniyor.

NFT dünyasına adım atan en son şirket ABD merkezli müzik yayıncısı Warner Music Group oldu. Warner, NFT pazarı OpenSea ile anlaşma imzaladığını duyurdu. Anlaşmaya göre Warner şirketi sanatçıları OpenSea’de kendi drop sayfaları verilecek. Sınırlı sayıda projeler sunmalarına ve hayranlarla ilişkilerini daha da geliştirmelerine olanak tanıyacak.

WMG sanatçıları, OpenSea’nin yeni drop ürününe erken erişim elde edecek. Her iki şirket de ortaklığının sanatçıların keşfedilebilirliğininin artırılmasında ve kişiselleştirilmiş hikaye anlatımı sağlayarak daha yüksek katılım sağlanmasına olanak sağladığına inanıyor.

WGM dijital işlerden sorumlu başkan yardımcısı Oana Ruxandra, yapılan ortaklıkla ilgili şöyle konuştu:

“Müziğin DNA’sının temeli topluluktur. OpenSea ile işbirliğimiz, sanatçılar için daha derin katılım, erişim ve sahiplik oluşturma fırsatları oluşturmak için Web3 araçlarının ve kaynaklarının kilidini açarak bu toplulukları kolaylaştırmaya yardımcı olacak.”

Yükselişteki müzik NFT’leri

NFT sektöründe bu yıl yaşanan hacim kaybına rağmen yeni ortaklıklarda son gaz ilerleme görüldü. Son dönemlerde bir kripto madenciliği şirketi “Greedy Machines” adlı NFT koleksiyonunu piyasaya sürdü. Hatırlanacağı üzere Eylül ayının başında LG, akıllı TV’leri için kendi NFT pazar yeri “LG Art Lab”ı başlattı.

WMG ve OpenSea arasındaki bugünün ortaklığından da anlaşılacağı gibi, müzik endüstrisi de Web3 varlığını genişletmeye çok hevesli. Müzik şirketi, 20 Eylül Uluslararası NFT Günü’nde Snoop Dog, Wu-Tang Clan’dan Method Man ile ortaklık yaparak bu olayı kutlamak için TuneGo platformu üzerinden yeni bir şarkı yayınladı. Ayrıca Muse, bir NFT albümü ile İngiltere listelerinde ilk sırada yer alan ilk grup oldu .

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu