Nedir? Nasıl? Neden?

WazirX’in dondurulan banka hesapları yeniden başlatıldı

Sponsorlu İçerik

Hindistan’ın İcra Müdürlüğü (ED), Pazartesi günü yaptığı açıklamada, kripto para borsası WazirX’in ticari banka hesabının dondurulduktan bir süre sonra yeniden başlatıldığını duyurdu.

Kripto paralar konusunda sert politikalar sürdüren Hindistan, yüzde 30’luk vergilendirmelerin ardından katı tutumlarında devam ediyordu. Geçtiğimiz ay ülkede hizmet veren kripto borsası WazirX’e “kara para aklama” uygulamaları iddiasıyla soruşturma başlatılmış borsaya ait varlıkların büyük bir kısmı ise dondurulmuştu. Bugün yapılan açıklamada, Hindistan’ın İcra Müdürlüğü’nün (ED), borsanın ticari banka hesaplarını yeniden başlattığı söylendi.

WazirX borsası resmi internet sitesinde yayınladığı yazıda, soruşturma altındaki 16 fintech şirketinden bazılarının kendi platformlarını kullandığını vurgulayarak, “WazirX, araştırmacılarla işbirliği yaparak WazirX platformunu kullandığı iddia edilen sanıkların tüm gerekli ayrıntılarını, bilgilerini ve belgelerini onlara sağlıyor” dedi.

Ne olmuştu?

Çin bağlantıları ile “yasadışı kredi uygulamaları” yapılması konusu ulusal ilgi odağı olmuştu. WazirX borsasının kara para aklama iddiaları ile icra müdürlüğü WazirX direktörü Sameer Mhatre’nin mülklerine baskın düzenledi. Ajans ayrıca borsa tarafından tutulan 8,1 milyon dolarlık fonu dondurdu.

Olayların büyümesi, WazirX kurucu ortağı Nischal Shetty ile Binance CEO’su Changpeng Zhao arasında tartışma çıkmasına neden oldu. Tartışmalar sonucunda Binance borsasında WazirX transferleri devredışı bırakıldı.

Şirket ayrıca, suçlandığı iddia edilen şirketlerden hiçbiriyle ilişkisi olmadığını ve 2020-2021’de bir iç soruşturmanın ardından şüpheli kullanıcıların çoğunu belirleyip engellediğini de belirtti.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu