ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Wietse Wind: Xumm yakında kitlesel benimsenmeye hazır olacak

Sponsorlu İçerik

Wietse Wind, Ripple tabanlı bankacılık uygulaması Xumm‘da birçok hatanın giderildiğini ve uygulamanın yakında kitlesel olarak benimsenmeye hazır olacağını açıkladı. Xumm, Xpring tarafından geliştirildi ve geleneksel banka hesabına bir alternatif olması amaçlanıyor.

Ripple adına XRPL Labs, XRP‘ı köprü para birimini olarak temel alan ve bir banka hesabı ile aynı kapsamlı işlevleri sunan bankacılık uygulaması Xumm‘u geliştirdi. Uygulama, bankalar veya diğer finansal kurumlar gibi üçüncü taraflara ihtiyaç olmadan çalışıyor ve gerçek zamanlı olarak sınır ötesi işlemler sunuyor.

Xumm uygulaması alfa sürümüyle yayınlanacak

Uygulama, XRParrot veya XRPTipBot gibi diğer tanınmış uygulamaları başlatmış olan Hollandalı geliştirici Wietse Wind tarafından geliştirildi. Uygulama 30 Mart 2020’de beta sürümünde başlatıldı ve sadece birkaç saat sonra 3.700’den fazla indirildi. Xumm, tüm kullanıcılar için geleneksel bir banka hesabıyla aynı işlevleri sağlıyor.

Dolar veya euro gibi fiat para birimleri yatırılabiliyor ve yönetilebiliyor. Ayrıca, iletişim ve işlem bilgileri yönetilebiliyor, takip edilebiliyor ve saklanabiliyor. Xumm tamamen XRP‘ye dayanıyor, böylece işlemler gerçek zamanlı olarak işlenebiliyor. Bu nedenle hemen hemen her banka havalesinden daha hızlı.

Birçok banka gerçek zamanlı transfer yapma imkanı sunsa da, bu hizmet hala orantısız olarak yüksek miktarda paraya mal oluyor. XRP ile yapılan bir transfer için ortalama işlem ücreti 23 Mayıs 2020’de 0.0001 XRP, ki bu 1 kuruştan daha az. Xumm uygulamasında dolar veya euro doğrudan XRP ile takas edilebiliyor.

Xumm‘a göre ortalama %7 işlem ücreti alan merkezi borsalarla karşılaştırıldığında, bu önemli bir maliyet avantajı sunuyor. Geliştiricilere göre, ilk para yatırma işlemine kadar tam kurulum 20 dakikadan fazla sürmüyor ve uzun vadede online bankacılığa alternatif olarak büyüyecek.

Wind çözülmesi gereken birkaç hata olduğunu, ancak bulunan hataların çoğunun düzeltildiğini ve Xumm uygulamasının yakında kitlesel olarak benimsenmeye hazır olacağını belirtti.

Xumm uygulaması, beta sürümünde büyük ilgi gördü ve geleneksel çevrimiçi bankacılığa değerli bir alternatife ihtiyaç olduğunu gösterdi.

XRP fiyatı

Mevcut piyasa trendine paralel olarak, XRP‘nin fiyatı yatay bir seyir izliyor ve son 24 saat içinde %0.27 oranında düşerek 0.19 dolar seviyesine geriledi. Piyasa değeri 8.82 milyar dolar olan XRP, stabilcoin Tether‘in (USDT) gerisinde dördüncü sıraya geriledi.

Diğer kripto para haberleri için enkriptohaber.com/nedirsayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu