Nedir? Nasıl? Neden?

XRP yöneticisi Brad Garlinghouse: SEC çok ileri gitti

Sponsorlu İçerik

Ripple yöneticileri Brad Garlinghouse ve Chris Larsen kısa süre önce SEC tarafından kendilerine yöneltilen tüm iddiaları reddetti ve mahkemeden şikayeti reddetmesini istedi.

SEC tarafından değiştirilmiş bir iddia raporuna yanıt olarak, ikisi de yasada bir “güvenlik” tanımlayan iki ana tüzüğün dijital varlıkları içermediğini belirtti.

SEC piyasaya düzenleyici mesaj göndermeye çalışıyor

Ripple’ın yanıtı ayrıca SEC’in yargı veya başka herhangi bir teselli ile ilgili rahatlamasını da engelledi. Garlinghouse ve Larsen, davanın reddi ve sanık lehine karar verilmesi için mahkemeye başvurdu.

İlginç bir şekilde, Garlinghouse tarafından verilen yanıt, SEC’in olay sonrası dava aradığını belirtiyor. Komisyonun müzakereci rehberlik ve kural koyma yoluyla bu davayı ele geçirmede başarısız olduğuna dikkat çekti. Davalı, SEC’in piyasaya düzenleyici bir mesaj göndermeye çalıştığını söyledi.
Garlinghouse, düzenleyicinin ülkede dijital varlıkların nasıl kontrol edileceği konusunda yeni bir standart oluşturmaya çalıştığını ve SEC’in “çok ileri gittiği” bir hamle olduğunu iddia etti.

Cevap, piyasaya herhangi bir net rehberlik sunmadan, komisyonun kendi kontrolünü ve bunun da yeni gelişen bir alanda nasıl uygulamaya çalıştığına odaklanmaya çalıştı. Ayrıca, SEC’in belirsiz düzenlemelerin desteğiyle davalı bir zafer kazanmaya çalıştığından da bahsetti.

Garlinghouse, yeni bir politika oluşturmanın maliyetinin, Bireyin hakkının fiyatına gelemeyeceğini söyledi.

XRP bir güvenlik değil

Savunma, XRP jetonunun bir menkul kıymet olmadığı konusunu gündeme getirdi ve temizledi. Garlinghouse ve Larsen, belirteç bir “yatırım sözleşmesi” veya bir “menkul kıymet” olmadığı için Menkul Kıymetler Yasası’nın 5. Bölümünü ihlal etmedi. Ayrıca XRP’nin teklifleri, satışları veya dağıtımları iddia edilen davadaki sanıkların hiçbirinin “yatırım sözleşmesi” olmadığını da ekledi. Bununla birlikte, bir kişi veya Ripple tarafından herhangi bir XRP teklifi veya satışı ile bağlantılı olarak herhangi bir kayıt gerekmediğinden de bahseder.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu