Nedir? Nasıl? Neden?

Yazılımcılar kripto start-up projelerine yöneliyor

Sponsorlu İçerik

Büyük teknoloji şirketlerindeki yazılımcılar, son zamanlarda işlerinden ayrılıp kripto start-up projelerine yöneliyor. İşverenlere göre, bu büyük ölçüde insanların teknolojinin en büyüleyici yönleri üzerinde çalışma arzusundan kaynaklanıyor.

Fletcher, mevcut yetenek artışını, Uber ve Lyft gibi isteğe bağlı şirketlerin 2010’ların başında popüler hale gelip kendi iş değiştirme dalgasına neden olduğu zaman meydana gelenlerle karşılaştırdı.

Geliştirici işe alım firması HackerRank’in CEO’su Vivek Ravisankar, “Geliştiriciler yeni şeylerden hoşlanırlar – yeni, parlak projeleri tercih ederler” dedi.

Bu, birçok potansiyel teknoloji çalışanı için hala geçerli olsa da, başka bir bölge, Silikon Vadisi’nin en popüler yer olarak egemenliğine meydan okuyor: Kripto projeleri.

Uber’de veya Twitter’da iş bulmak, birkaç yıl önce altın talih kuşu gibiydi. Ancak şu sıralar yöneticiler ve geliştiriciler Google, Meta, Amazon ve diğer şirketlerden ayrılıyor.

Geliştiricilerin kriptoya yönelik ilgisi artıyor

Intersection Growth Partners’ın kriptoya yatırım yaptığı Scott Fletcher, “Şüphesiz Silikon Vadisi’nin en iyi ve en parlak veya teknolojisinden bazılarının kriptoya geçtiğini görüyoruz” diyor.

Teoride, Google veya Amazon gibi şirketlerin sahip olduğu merkezi web sitelerinden ziyade blokzincirinde işlev görmesi dışında, İnternet’in gelecekteki tahmini sürümü olan Web3 hakkında fazla bir şey bilmiyoruz.

Ancak, belirsiz olduğu kadar, büyük teknoloji şirketlerinin üst düzey yöneticilerinin çoğu için cazip olmaya devam ediyor.

Ocak ayında, Meta’nın dijital cüzdan projesinin eski CMO’su Navi, blok zinciri odaklı ödeme işi Circle’a katıldı; Amazon’un AWS Edge Services’in eski Genel Müdürü şimdi Gemini’nin CTO’su oldu ve OpenSea, Lyft’in eski CFO’sunu ve Uber’in eski kurumsal geliştirme direktörünü işe aldı.

Kripto para birimi ve diğer merkezi olmayan teknoloji girişimleri endüstrinin ön saflarına doğru ilerlerken, sekiz teknoloji işe alım uzmanı Insider’a önemli bir yüksek profilli yönetici ve geliştirici eğilimi gördüklerini söyledi, yerleşik firmaları kripto para birimi ve diğer merkezi olmayan teknoloji girişimleri için terk etti.

İşverenler, bunun özellikle geliştirme topluluğu için geçerli olduğunu belirtti.

İşverenlere göre, bu büyük ölçüde insanların teknolojinin en büyüleyici yönleri üzerinde çalışma arzusundan kaynaklanıyor. Şimdilik, bu kripto ve Web3. Alana odaklanan az sayıda mühendisle, risk almak ve erken başlamak çok avantajlı gibi gözüküyor.

Eski tip bir bilgisayar şirketi için çalışmak ile bireyleri güçlendiren fütürist bir girişim arasında da felsefi farklılıklar vardır. Büyük isimlerin onlarca yıldır ortalıkta dolaştığını ve onlara hem iyi hem de olumsuz olarak uzun süredir devam eden itibarlar geliştirmeleri için birçok fırsat sunduğundan bahsetmiyorum bile.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu