ManşetNedir? Nasıl? Neden?

YouTube’ın Kripto Paralara Blokesi Devam Ediyor

Sponsorlu İçerik

En büyük video paylaşım platformu YouTube, kripto para içerik üreticilerine blokesi devam ediyor. Bu kez, başka bir büyük hesap, videolarının arkasında gerçek bir neden olmadan “zararlı veya tehlikeli içerik” olarak işaretlendiğinden şikayet etti. Mevcut sorun, YouTube‘un alakalı ve eğitici içerik ile dolandırıcılığı amaçlayan bilgiler arasındaki farkı ayırt edememesinden dolayı olabilir.

Ivan on Tech, şu anda 215.000 aboneye sahip olan kripto para ve blockchain ile ilgili en büyük YouTube kanallarından biri. Ivan on Tech‘e göre YouTube, kripto para ve blockchain ile ilgili içeriği uygunsuz bir şekilde “zararlı veya tehlikeli” olarak bloke etmeye devam ediyor.

Tweet’te görüldüğü gibi, Tech on Ivan‘ın Bitcoin’in son fiyat hareketleri ve Bitcoin halving gibi önemli güncellemeler hakkında konuştuğu bir video engellendi. Ivan, bu videoda tehlikeli veya zararlı hiçbir şey sunmadığını savunuyor. Bloke, 23 Şubat’ta yapıldı ve Mayıs ayına kadar 3 ay sürecek. Ivan da bu duruma itiraz etti.

İlginç bir şekilde, YouTube‘un resmi Twitter hesabı, konuya şu cevabı verdi:

”Bize ulaştığınız için teşekkür ederiz. Bunu inceleyeceğiz ve paylaşacak daha çok şeyimiz olduğunda takip edeceğiz.”

Asıl Sorun Nedir?

YouTube‘daki birçok farklı kripto para içerik oluşturucusu, videolarına bloke veya platformdan düpedüz kaldırıldığını bildirmişti. Ocak ayında, YouTube bunun nedeninin “inceleme sürecinde bir hata” olduğunu söyleyerek videoları geri yüklemişti.

Şimdi, 1 aydan fazla bir süre sonra, aynı konu tekrar ediyor gibi görünüyor. Crypto Zombie’nin söylediği gibi, platform hala meşru canlı yayınlar ve dolandırıcılık arasındaki farkı anlayamıyor gibi görünüyor.

Bu olaylar, merkezi platformların sansürleme söz konusu olduğunda neden olabileceği sorunları ortaya çıkarıyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu