Nedir? Nasıl? Neden?

Zipmex’ten Singapur’daki alacaklıları için korunma talebi

Sponsorlu İçerik

Yakın zamanda işlemleri askıya alan kripto para borsası Zipmex, likidite sıkışıklığıyla karşı karşıya olduğu için Singapur’daki alacaklılara karşı koruma başvurusunda bulundu.

Güney Asya’da etkin bir şekilde faaliyet gösteren kripto borsası Zipmex yakın zamanda para çekme işlemlerini durdurduğunu açıklamıştı. Zor durumdaki borsa, likidite sıkışıklığıyla nedeniyle Singapur’daki alacaklılara karşı koruma talebinde bulundu.

Zipmex avukatları, Morgan Lewis Stamford LLC’nin 22 Temmuz’da birkaç kuruluşu adına Singapur’un İflas, Yeniden Yapılandırma ve Fesih Yasası 2018’in 64. Bölümü kapsamında beş moratoryum başvurusunda bulunduğunu söyledi. Singapur yasalarına göre, başvuru yapıldıktan sonra 30 günlük otomatik bir moratoryum hakkı doğuyor. Zipmex Grubu, yasal işlemlerin başlatılmasını veya devam etmesini yasaklamak, kısıtlamak için altı aya kadar bir moratoryum uzatması talep etti.

Zipmex’in bu hamlesi, yakın tarihte işlemlerini durduran ve alacaklılarına 400 milyon doların üzerinde borcu olan kredi platformu Vauld’a çok benziyor.

Zipmex, Z cüzdanını etkinleştirmeye çalışıyor

Zipmex borsası bilindiği üzere bu ayın başlarında para çekme işlemlerini durdurup yeniden başlatmıştı. Ancak şu anda likidite sorununu çözmek ve Z Cüzdanını tüm kullanıcılar için etkinleştirmeye çalışıyor. Z Cüzdanı, platform üzerinde kripto para birimlerini depolamak için kullanılan ana cüzdan olarak faaliyet gösterir. Alım-satım işlemleri için kullanılan ticaret cüzdanından ayrıdır.

Borsa yakın tarihte yaptığı bir güncellemeye göre, Z Cüzdan’dan transferler, para yatırma ve ticaret devre dışı kalamaya devam ediyor. Ticaret Cüzdanı için para çekme işlemleri şu anda etkin.

Moratoryum talep eden kuruluşlar

Başvurularda moratoryum indirimi talep eden Zipmex Group kuruluşları şunlardır: Zipmex Asia Pte Ltd, Zipmex Pte Ltd, Zipmex Company Limited (Tayland’da yerleşik), Zipmex Exchange Endonezya ve Zipmex Australia Pty Ltd.

Zipmex borsası tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Moratoryumlar, Zipmex Grubuna likidite durumunu çözmek için seçenekleri araştırmak ve yeniden yapılandırma planı formüle etmek aynı zamanda Zipmex Grubunun operasyonlarını güvence altına almak için ihtiyaç duyduğu nefes alma alanını ve zamanı sağlayacaktır.”

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu