Nedir? Nasıl? Neden?

Zukerberg, metaverse için kripto paralar üzerine çalışıyor

Sponsorlu İçerik

Meta Inc. metaverse uygulamalarına kripto paralar, token’lar ve borç verme hizmetlerini hayata geçirmek için çalışmalar yapıyor.

Geçtiğimiz yıl Facebook, metaverse üzerine yoğunlaşarak Meta adıyla yeniden markalaşmıştı. Aldığımız son haberlere göre Meta Inc., uygulamalarına kriptoları, token’ları ve borç verme hizmeti vermeyi planlıyor. Financial Times’ın bir raporuna göre, Meta CEO’su Mark Zuckerberg, kullanıcıları daha fazla çekmek ve elde tutmak için alternatif gelir akışlarını araştırmaya devam ediyor. Şirketin finansal kolu olan Meta Financial Technologies, metaverse’ine kripto para birimlerini entegre etmeyi planlıyor.

Bu yeni projenin adının şimdilik “Zuck Bucks” olarak konulduğunu söyleniyor. Kaynaklar konuyla ilgili, blockchain tabanlı bir kripto para birimi olamayacağını söyledi. Kripto para oyun uygulaması Roblox’un yerel para birimine benzeyecek.

Meta, Facebook kullanıcılarını ve gruplarını verdikleri katkıdan dolayı ödüllendirmek için “sosyal token’lar” ve “itibar token’ları” oluşturmayı amaçlıyor. Başka bir planda ise, bir diğer sosyal medya uygulaması Instagram’da da bu paraları kullanmak amaçlanıyor. Bu yılın başlarında Meta Finans Departmanı Yetkilisi Stephane Kasriel, şöyle konuştu:

“Ürün stratejimizde ve yol haritamızda değişiklikler yapıyoruz. Böylece meta veri tabanı oluşturmaya ve bu dijital dünyada ödemelerin ve finansal hizmetlerin nasıl görüneceğine öncelik verebiliriz.”

NFT özelliği Mayıs ayında Facebook’a geliyor

Mark Zuckerberg, NFT’lerin metaverse’de dijital ürünleri ve ticareti geliştirmek için araç olarak hizmet edebileceklerine inanıyor. Zuckerberg, şirketin Instagram uygulamasında NFT’ler için destek ekleyeceklerini de doğruladı .

Hatırlanacağı üzere, Meta bu yılın Mayıs ayına kadar Facebook’ta NFT yayınlamak ve paylaşmak için bir pilot uygulama başlatabileceğini açıklamıştı. Kaynaklar, Facebook’un gelecekte “ücretler veya reklamlar” yoluyla NFT’lerden para kazanmaya izin verebileceğini söyledi.

Facebook’un sanal para birimleri dünyasına girmesi ilk olmayacak. 2019’da Facebook, Libra kripto para birimini planlamıştı, ancak güçlü düzenleyici tepkilerden sonra projeyi bıraktı.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu