Ethereum Haberleri

Vitalik Buterin’den çok tartışmalı metaverse yorumu

Sponsorlu İçerik

Ethereum kurucularından Vitalik Buterin, kurumsal şirketlerin metaverse yatırımlarının tutmayacağını belirten yorumlarda bulundu. Buterin, Meta şirketinin şu anda üzerinde çalıştığı projelerin hiçbirinin ilerleyen dönemlerde değerli olmayacağını kaydetti.

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, Twitter hesabı üzerinden çok tartışmalı metaverse değerlendirmelerinde bulundu. Buterin, metaverse adı verilen bir kavram olduğunu ve gelecekte gelişeceğini ancak hangi yönde everileceğinin şu anda tahmin edilemeyeceğini kaydetti. Şu anda metaverse kavramının ne anlama geldiğimi kimse tarafından tam olarak bilmediğini belirten Buterin, şu ifadeleri kullandı:

“Metaverse gerçekleşecek. Ancak bunun şu anki kurumsal şirketlerin yaratmak istediği metaverse olacağını düşünmüyorum. Benim eleştirim ‘Metaverse’in wikipedia’sı Metaverse’in Britannica ansiklopedisini geçecek’ten çok daha derin. Şu anda kimse metaverse’nin ne olduğunu bile bilmiyor. İnsanların ne istediğini tahmin etmek için çok erken. Yani Facebook’un şu anda yarattığı her şey boşa gidecek.”

Meta adını alarak yeniden markalaşan Facebook, bilindiği üzere metaverse projeleri için çok ciddi yatırımlar yaparak, sanal gerçeklik gözlüklerinden başlayarak birçok platforma destek veriyor. Meta kurucusu Mark Zuckerberg, metaverse’de uzun vadeli yatırımları olduğunu ve 2030 yılına kadar büyük bir kâr hedeflemediklerini daha önce açıklamıştı. Metaverse şu anda daha çok sanal arazi satın alma, oyna-kazan projeleri ile kitlelerin adını duyurduğu bir platform.

Buterin’den Saylor’a “palyaço” iması

Hatırlanacağı üzere, Bitcoin maksimalisti Micheal Saylor video konferans yöntemi ile katıldığı etkinlikte Ethereum’un menkul kıymetler yasasını ihlal eden bir varlık olduğunu söylemişti. Bunu haberimizde vermiştik. Saylor’ın bu eleştirisine Buterin’den yanıt gecikmedi. ETH kurucusu, konuyla ilgili tweet atan bir hesaba yanıt olarak, Saylor’a isimsiz olarak atıfta bulunarak, “Neden maksimalistler sürekli olarak, tamamen palyaçoya dönüşen kahramanlar seçiyor?” dedi.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu