Kripto Para Analizleri

27 Mayıs 2022 ETH, XRP, ADA teknik analizi

Sponsorlu İçerik

Kripto paralarda beklenen toparlanma bir türlü gerçekleşmedi, Bitcoin’deki kayıplar altcoinlere göre daha sınırlı görünüyor.

Ethereum (ETH)

Ethereum 1.900 dolar civarındaki kritik destek seviyesini kaybetti ve 1.700 dolara düştü. Bu, hızlı bir toparlanma umutlarını neredeyse yok etti ve piyasa duyarlılığını aşırı derecede aşağı yönlü hale getirdi. ETH son yedi gün içinde %12,7 değer kaybetti.

Olumlu sayılabilecek nadir verilerden biri ise, satışların büyük hacimlerle gerçekleşmemiş olması. Bu, satıcıların bir tükenme noktasına yaklaştığını gösterebilir. Satış hacmi yeniden toparlanamadığı sürece günlük RSI’da bir pozitif uyumsuzluk oluşabilir.

ETH son zamanlarda sekiz ardışık haftalık kırmızı mumla zor bir dönemgeçiriyor. Bu düşüş trendini durdurmak için kripto para biriminin 1.700 dolarlık destek seviyesinin üzerinde kalması gerekiyor. Aksi takdirde, ayılar fiyatı daha çok aşağıya çekebilir. Bu olursa, bir sonraki kilit destek seviyesi, Ocak 2018’den önceki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1.450 dolar olacak.

Ripple (XRP)

XRP, Ethereum’a kıyasla daha iyi bir hafta geçirdi, 0,38 dolarlık kilit destek seviyesi dünkü satışlar sırasında korundu.

XRP için şu anki fiyat hareketi, piyasanın mevcut seviyelerdeki düzeltmenin bitmesi durumunda çift dip olarak yorumlanabilir. Bu gerçekleşirse, XRP 0,56 dolardan kilit dirence doğru hızlı bir toparlanma sürecine girebilir. Bunu beklemek için çok erken olsa da, piyasada iki ayı aşkın süredir bir rahatlama rallisi olmadı ve duygular beklenmedik bir şekilde değişebilir.

0,38 dolarlık kilit destek kırılmadığı sürece Ripple’cılar önümüzdeki ay yükselişleri umut edebilir. Günlük RSI göstergesi de daha yüksek dipler yapıyor, bu da gelecekte düşüş trendinin durduğunu görebileceğimizin erken bir sinyali.

Cardano (ADA)

Cardano’nun durumu, Ethereum’a çok benziyor ve fiyatı 0,50 dolarlık kilit desteğin altına düşmüş gibi görünüyor. Bu, beklentileri aşağıya çevirdi. Bu nedenle ADA zor bir hafta geçirerek son yedi günü %14,2 kayıpla kırmızıda kapattı.

Önümüzdeki günlerde, ADA’daki düşüş devam edebilir. Alıcıların şu anda piyasaya gelme olasılığı daha düşük görünüyor, özellikle de temel destek seviyesi mevcut fiyattan çok daha düşük iken.

ADA, günlük mumu 0,39 doların altında kapatırsa düşüşler devam edebilir. Bu seviye, Mayıs 2018’deki tüm zamanların en yüksek seviyesiydi ve ADA’nın 3 dolara yükselmesinden önce Ocak 2021’de test edildi. Bu kritik seviyenin kaybı, ADA’yı mevcut tüm zamanların en yüksek seviyesinden %90’lık bir fiyat düşüşünü aşan ciddi bir düzeltmeye götürebilir.

Not: Yatırım tavsiyesi içermemektedir.

Kripto para analizleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Analizleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu