Kripto Para Analizleri

Kriptoda son durum: XRP %5 yükseldi, BTC 40K’da tutunuyor

Sponsorlu İçerik

Ripple (XRP) ve Dogecoin (DOGE), son 24 saat içinde bazı kazanımlar elde ederken, Bitcoin (BTC) ve altcoinlerin çoğu kırmızı tarafa yöneldi.

Yine de, Bitcoin (BTC) 40 bin dolar seviyesini tamamen geri almak için mücadele ederken kripto para piyasası ağırlıklı olarak kırmızıda. Öte yandan, Ripple (XRP) ve Dogecoin (DOGE) gibi büyük altcoinler bazı kazançlar kaydetti ve sırasıyla %5 ve %4 arttı.

Bitcoin 40 bin dolarda geziniyor

Bazı yükselişlere rağmen, Nisan ayının ilk yarısı kripto piyasaları için yumuşak geçmedi. Birincisi, Bitcoin, aya yaklaşık 46.000 dolardan başladı. O zamandan beri, bazı önemli türbülanslardan geçti ve bir noktada 40 bin doların altına düştü.

Dün (14 Nisan), önde gelen dijital varlık için 41 bin doları koruduğu ve hatta bir noktada 42 bin doları geçtiği için nispeten olumlu bir gündü. Bununla birlikte, bugün erken saatlerde, Wall Street’teki kırmızı ticaret seansının ardından ayılar kontrolü ele geçirdi ve BTC’yi bir kez daha 40.000 doların altına çekti.

BTC kayıpların bir kısmını geri almayı başardı ve şu anda 40 bin doların biraz üzerinde işlem görüyor, bu da 24 saat önceki USD değerinden yaklaşık %2,5 daha düşük. Toplam piyasa değeri 763 milyar dolar civarında.

Ripple ve Dogecoin yeşil alanda

Genellikle olduğu gibi, çoğu altcoin, Bitcoini takip eder. İkinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum, yaklaşık %2,5 oranında düştü.

Luna (Terra’nın yerel tokeni), protokolün son birkaç haftadaki birden fazla BTC alımına rağmen USD değerinin yaklaşık %7’sini kaybetti. NEAR (son zamanlarda dikkat çeken başka bir varlık) da aşağıya yöneldi ve %6 düştü.

Bununla birlikte, en önemli kazanımları kaydedenler Ripple ve Dogecoin oldu. XRP %5’in üzerinde arttı ve şu anda geçen haftanın en yüksek seviyesi olan yaklaşık 0,8 dolardan işlem görüyor.

İlk memecoin de yukarıya yöneldi ve yaklaşık %4’lük bir artış gösterdi. Dün Tesla’nın CEO’su Elon Musk, DOGE’nin yükselişinde yükseliş faktörü olabilecek dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından biri olan Twitter’ı satın almak için 43 milyar dolarlık bir teklifte bulundu.

Küresel kripto para piyasa değeri şu anda 1,88 trilyon dolar, son güne göre %2 düşüşte.

Not: Yatırım tavsiyesi içermemektedir.

Kripto para analizleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Analizleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu