Bitcoin Haberleri

Bitcoin Balinaları vs Kurumlar: Savaşı Kim Kazanacak?

Sponsorlu İçerik

Bitcoin (BTC) ve genel kripto piyasası, dün en tarihi çöküşlerden birine tanık oldu. Tüm kripto piyasası 750 milyar dolarlık bir gün içi düşüş kaydederken, Bitcoin değerlemelerinin tek bir günde 150 milyar dolardan fazla düştüğünü gördü.

BTC, haberin yazımı sırasında 40.300 dolar seviyelerinde işlem görüyor ve Bitcoin balinaları ile kurumsal Bitcoin alıcıları arasında klasik bir savaş ortaya çıktı. Bitcoin fiyat çöküşü, geçen hafta boyunca borsalarda gerçekleşen büyük balina mevduatlarının ardından geldi. Bu birikintiler, Elon Musk’ın sadece ateşin yakıtı olan tweet‘lerinden önce bile başladı.

Şu anda Whale-Dump göstergesine baktığımızda, CryptoQuant CEO‘su Ki-Young Ju düşüş eğilimi gösteriyor gibi göründüğünü belirtti:

“Balinalar, fiyat 50.000 $ iken borsalara BTC yatırmaya başladı. Elon’un tweet’lerinden önce süper iyimserdim ve sonra bu çöküş onun tweetinden sonra oldu. Onu suçlayamam ama bir kelebek etkisi gibi görünüyor. Bu gösterge soğuyana kadar düşüş eğilimimi koruyacağım ”.

Ki-Young Ju, Whale-Dump göstergesinin Mart 2020’deki piyasa çöküşünden bu yana bir yılın en yüksek seviyesine ulaştığını belirtti. “Bu planlanmış bir çabaysa, tekrar düşecektir. Aksi takdirde, en azından alt kısmı yeniden test edebiliriz” diye ekliyor.

Kurumsallar Bitcoin (BTC) almaya devam ediyor

BTC fiyatı dün 32.000 dolara kadar inerken, kurumsal yatırımcılar fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek için Coinbase ve diğer borsalara koştular. Coinbase‘de gerçekleşen bir FOMO satın alımında, borsadaki Bitcoin bir anda 3.000 doların üzerinde yükseliş gösterdi.

Öte yandan, muhtemelen soğuk cüzdanlara giden, Bitcoin borsa çıkışları da büyük ölçüde arttı. 750 milyon doların üzerinde Bitcoin’nin borsalardan bir anda çıktığı bildirildi.

Michael Saylor ve Ark Invest’ten Cathie Wood gibi endüstri devleri de gelecekte Bitcoin beklentileri konusunda kendinden emin görünüyordu. Saylor, kontrolü altındaki tüm varlıkların hiçbir şey satmadan 111.000 dolarlık Bitcoin’lerini tutmaya devam ettiğini söyledi.

Ark Invest‘den Cathie Wood, Bitcoin’in gelecekte 500.000 dolara gideceğinden emin olduğunu söyledi. Çarşamba günkü düşüşten sonra Wood, Bloomberg’e Bitcoin’in “satışta” olduğunu söyledi. Son olarak, tüm bu şovun arkasındaki adam, Elon Musk Tesla’nın “Elmas Elleri” olduğunu söyledi. Yani, Bitcoin alımlarını güçlü bir şekilde tutmaya devam ediyorlar.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu