Bitcoin Haberleri

Bitcoin’in hash rate’i rekor kırdı!

Sponsorlu İçerik

Blockchain.com tarafından sağlanan verilere göre, Bitcoin’in hash rate’i, ağda dağıtılan toplam hesaplama gücü miktarı, sessizce tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 127.289 EH / s’e tırmandı.

bitcoin hash rate gafik

Önceki en yüksek seviye (126.91 EH / s) 30 Temmuz’da belirlendi ve Bitcoin’in sadece bir hafta içinde yüzde 15’ten fazla yükseliş göstermesinden önce geldi.

BTC hash rate’i 6 Ağustos’ta 120 EH / s’nin altına düştü, ancak daha sonra tekrar yükselmeye başladı ve yukarıda belirtiğimiz zirveye yavaşça ulaştı.

Özellikle, bu iyileşme, önde gelen madencilik ekipmanı üreticisi Bitmain’in ASIC’lerinin teslimatını “dış müdahale” nedeniyle bu ayın başlarında geciktirmesine rağmen gerçekleşti.

Genel olarak, Bitcoin’in işlem gücü yıldan yıla yüzde 76.4’ün üzerinde arttı.

Bitcoin hash rate’inin yükselmesi ne anlama geliyor? Bu, tek bir kuruluşun ağ üzerinde kontrolü ele geçirmesine ve yanlış işlemler gerçekleştirmesine izin verecek yüzde 51’lik bir saldırıya her zamankinden daha dirençli olduğunu gösteriyor. Ayrıca hash rate’teki yükseliş, Bitcoin madenciliğinin her zamankinden daha çok yapıldığı anlamına geliyor.

Bitcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu