Bitcoin Haberleri

Bitcoin madenciliğinde Kazakistan’a destek Rusya’dan geldi

Sponsorlu İçerik

Kripto para ile ticaret yapılması ve madencilik konusunda olumlu adımlar atmaya başlayan Rusya’dan Kazakistan’a elektrik desteği geldi. Batı ülkelerinin yaptırımlar uygulamaya devam ettiği Rusya, Kazakistan’daki Bitcoin madencilerinin elektrik ihtiyacını karşılamak konusunda yardımcı olacak.

Rusya ve Kazakistan arasında kripto para madenciliği konusunda yepyeni bir elektrik anlaşması yapılacak. Rusya merkezli yayın kuruluşu RBC’nin duyurduğu haberde, her iki ülkenin hükümetlerinin şu anki enerji sistemleri konusunda anlaşmaya gideceği bildirildi. Rusya, Kazakistan’da faaliyet gösteren kripto madencilerine ihtiyaçları olan elektriği temin edecek.

RBC tarafından yayınlanan haberinde detaylarında, iki ülke arasındaki ilişkinin iyi kurulduğu ve kripto madencilik şirketlerinin satılmasının önünün açıldığı bildirildi. Bunun için hükümetler ve şirketler arasında özel sözleşmeler imzalanacak.

Kazakistan elektriğin en ucuz olduğu ülkelerden

Kazakistan jeopolitik konumu açısından petrol ve doğal gaz kaynaklarında en zengin ülkelerden biri. Bu sebeple ülkedeki elektrik fiyatları da dünya ortalamasının altında. Kazakistan’ın bu açıdan zengin olması Çin’in baskısından kaçan kripto madencileri için bulunmaz bir fırsat olarak görüldü. Hem fiyatlar hem de coğrafi yakınlık sebebiyle birçok madenci Çin’den Kazakistan’a geçiş yapmıştı.

Kazakistan’da kripto madencileri için vergi yasası

Kazakistan’da elektriğin ucuz olmasına rağmen madencilerin ülkeye geçişleri elektrik taleplerini artırarak ülkede ciddi kesintiler yaşanmasına neden oldu. Bununla beraber madencilik çiftliklerine baskın ve uzun süreli şirket kapatma gibi önlemler aldı.

Bunlara rağmen madenciliğin yasaklanmadığı Kazakistan’da geçtiğimiz günlerde yeni bir vergi kanunu onaylandı. Değişikliklere göre, bir madenci elektrik için kWh başına 1 tenge altında ödeme yapıyorsa, elektrik için kWh, kWh başına 25 tenge vergiye tabi olacağı kaydedildi. Bu bilgileri haberimizde vermiştik.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu