Altcoin HaberleriBitcoin HaberleriManşet

Bitcoin Mi, Altcoin’ler Mi?

Sponsorlu İçerik

Kripto paraların yükselmeye başlamasıyla piyasaya hakim olan görüş de değişmeye başlıyor ve fiyat tahminleri yükselişe geçmeye başladı. Tam bu anda akıllara eskiden kazınmış olan Bitcoin mi altcoin’ler mi sorusu geliyor. Hangi yatırım stratejisinin daha büyük getiriye sahip olabileceğine hep beraber göz atalım.

Yükseliş yönündeki görüşler geri döndü ve yatırımcılar en sevdikleri Blockchain projelerine yatırım yapmaya başladı. Çoğu yatırımcının aklındaki yaygın soru hangi paranın daha büyük bir getiriye sahip olacağı. Piyasa değeriyle en büyük kripto para olan Bitcoin mi yoksa daha küçük olan altcoin‘ler mi?

Bitcoin, en fazla kullanıcıya sahip, en merkezi olmayan proje ve şu anda ağ gelişimini ilerletmek için çalışan bilgisayar bilimindeki en iyi zihinlere sahip. En büyük ağ etkisine, etrafındaki en destekleyici altyapıya ve kendi bağımsızlığı için en iyi değiş-tokuş sistemine sahip. Belki de yatırımcılar için en önemlisi şudur ki, Bitcoin aynı zamanda en yüksek likiditeye sahip, en güvenli ağ ve işlemleri doğrulamak için en yüksek POW karma oranına sahip.

 Altcoin‘ler ise genellikle çok daha kısa süreli ve riskli. O kadar güvenli değiller, fazla likiditeye sahip değiller ve daha düşük bir hash orana sahip oldukları için çoğu zaman saldırıya uğrayabiliyorlar. Ve görüş birliğine daha az önem verdikleri için güveni ortadan kaldırıyorlar. Bazı altcoin‘lerin yetkili geliştiricileri var, bazılarında yok. Her bir altcoin, bulunduğu durum içerisinde değerlendirilmeli ve yatırımcılar tarafından yakından incelenmeli.

Bitcoin Cash veya Ethereum gibi büyük sermayeye sahip altcoin‘ler, ağlarını tamamlayan altyapıya sahip. Örneğin DeFi, ETH‘ye neredeyse 1 milyar dolarlık yatırım yapıyor. Bununla birlikte, genellikle değiş-tokuş yapıldığı için bir altcoin platformunun üzerine inşa edilen bu projelerin her biri ayrı ayrı incelenmeli.

Altcoinler Piyasada Büyük Değişkenlikler Gösteriyor

Birçok altcoin yatırımcısı, küçük sermayeli altcoin’lerin sunduğu değişkenliğin artmasından büyük haz duyar, zira düşüncelere dalıp hayal dünyasında gezinmeye başlarlarsa çok daha büyük kazançlar sağlarlar. Çoğu altcoin, bazen BTC‘nin bile kendisinden çok daha fazla bir şekilde, Bitcoin yükseldiğinde yükselir; ancak aynı durum, BTC düşmeye başlarsa da geçerli.

2017 yılında meydana gelen yükseliş sırasında kimi yatırımcılar, ortaklık veya yeni bir özellik nedeniyle aniden ilgileri üzerine çeken altcoin‘ler sayesinde milyoner oldular. Ne olursa olsun, çoğu altcoin düşmekte olan piyasa anında değerlerinin %90‘ından fazlasını kaybetti. Bazı projeler, yatırımcılarını arkasında bırakarak son buldu.

Bitcoin önemli ölçüde düştü ve birkaç kez fiyatının %80‘inden fazlasını kaybetti, ancak 0.06 dolardan tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 19.891 dolara çıkmayı başardı ve bunun sonucunda yatırımcıları %33.151.566.66’lık kazanç elde etti. Çok değişken bir yapıya sahip, ancak sınırlı tedarik ve fikir birliği kuralları nedeniyle, neredeyse sınırsız potansiyele sahip olması avantajı sayesinde çok güvenli bir yatırım olarak görülüyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu