Altcoin HaberleriBitcoin HaberleriTop 10

BTC ve XRP Hindistan’daki havalelerde tasarruf sağlayabilir

Sponsorlu İçerik

Kripto para araştırma platformu Coinpaprika ve kripto para borsası OKEx tarafından yapılan yeni bir araştırma, Hindistan’ın büyük havale pazarının sınırsız ödeme çözümleri olarak Bitcoin ve XRP kullanımından fayda sağlayacağını buldu.

Raporda, kripto para birimlerinin ABD ve Meksika arasındaki işlemleri kolaylaştırmadaki rolü incelendi. Araştırmacılar, Meksika kripto para borsası Bitso’nun şimdi ABD ve Meksika koridorundaki tüm havalelerin %2’sinden fazlasını işlediğini vurguluyor. Bitso, Ripple‘ın İsteğe Bağlı Likidite platformu üzerinden ödemeleri işlemek için XRP‘yi köprü para birimi olarak kullanıyor.

Araştırmacılar, ülkedeki birçok insanın rupiyi Bitcoin‘e ve daha sonra LocalBitcoins ve Paxful gibi eşler arası ticaret platformlarında dolara dönüştürmek için kripto paralara yöneldiğinden Hindistan‘ın Meksika’yı takip etmesini bekliyorlar.

Coinpaprika ve OKEx raporunda Hindistan‘ın en büyük göçmen havale ülkesi olduğu belirtiliyor. Çalışma, sınır ötesi ödemelere yönelik büyük talebin ve hükümet politikasının gevşetilmesinin, ülkede kripto para birimlerinin büyümesini yıllarca sürdürebileceğini söylüyor.

4 Mart’ta Hindistan Yüksek Mahkemesi, Nisan 2018’de Hindistan Merkez Bankası tarafından uygulanan kripto para birimlerine yönelik yasağı kaldırmaya karar verdi. Bu önemli karar, bankaların kripto para borsalarını, şirketleri ve diğer varlıkları müşteri olarak almasına izin veriyor.

Diğer Bitcoin haberleri için enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu