Bitcoin Haberleri

Nasdaq’ta işlem gören şirket, BTC satın aldığını açıkladı

Hisse senetleri Nasdaq'ta işlem gören şirket, rezerv yönetimi stratejisinin bir parçası olarak BTC'yi 7,8 milyon dolara satın aldığını açıkladı.

Sponsorlu İçerik

Hisse senetleri Nasdaq’ta işlem gören şirket, rezerv yönetimi stratejisinin bir parçası olarak BTC’yi 7,8 milyon dolara satın aldığını açıkladı.

Latin Amerika şirketi Mercado Libre, ilk çeyreğine ilişkin mali tablolarında 7,8 milyon dolarlık bitcoin satın alımını açıkladı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) için hazırlanan belgede, kripto para birimine yapılan yatırımın rezervleri yönetme stratejisinin bir parçası olarak yapıldığı belirtiliyor. Şirket, bitcoin‘i sınırsız kullanıma sahip maddi olmayan varlıkların bir parçası olarak görüyor.

Mercado Libre, Nasdaq borsasında işlem görüyor. Şirketin sermayesi 76 milyar dolar ve Amerika Birleşik Devletleri’nde kayıtlı olan ve Latin Amerika’da 18 ülkede faaliyet gösteren Arjantinli bir şirkettir. Şirket, 2015’ten beri bitcoin’de ödemeleri destekleyen MercadoPago hizmetinin sahibidir.

Daha önce Japon oyun geliştiricisi Nexon 100 milyon dolar değerinde bitcoin satın aldığını açıklamıştı. Şirket başkanı Owen Mahoney, kripto para biriminin henüz yaygınlaşmamış olsa bile değerini koruyacağını öne sürdü.

Bitcoin şu anda 57 bin dolar civarında işlem görüyor. Geçtiğimiz gün bitcoinin fiyatı %4 arttı. CoinGecko’ya göre piyasa değeri 1.06 trilyon dolar.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz? >>> Hemen Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak için, Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu