Bitcoin Haberleri

S&P 500 yükselişe geçti: Bitcoin fiyatı takip edecek mi?

Sponsorlu İçerik

Analist PlanB, Bitcoin‘in S&P 500 endeksi ile nasıl yüksek düzeyde ilişkili olmaya devam ettiğini gösterdi.

Bitcoin fiyatı ile altın arasındaki korelasyonun anlatımı, yatırımcılar arasında çok popüler. Görünüşe göre son aylarda değerli metal rallisi tarafından desteklenen Bitcoin, kendisini “dijital altın” olarak konumlandırdı. Ancak bu konuda hala bir fikir birliği yok.

Bazı analistler için Bitcoin, S&P 500 endeksi ile ilişkilendirilmeye devam ediyor. Bu anlatı, Bitcoin ve kripto para piyasasının “Kara Perşembe” olarak adlandırıldığı bu yılın Mart ayında geleneksel pazarın çöküşü sırasında zirveye ulaştı. O sırada Bitcoin, değerinin yaklaşık %50’sini 24 saatten kısa bir sürede kaybetti ve geleneksel finans piyasasıyla birlikte düştü.

S&P 500 korelasyonu Bitcoin için iyi mi?

O zamandan beri, S&P 500 Endeksi ile Bitcoin arasındaki korelasyon yatırımcılar için olumsuz görünüyor. Ancak analist PlanB, artık bu korelasyonun Bitcoin için yükseliş senaryosunu temsil ettiğini iddia etti.

Analist, görünen korelasyonu gösteren aşağıdaki grafiği paylaştı. Buna ek olarak PlanB, Bitcoin’in ABD-Çin ticaret savaşının başladığı 2018’in ilk çeyreğinden beri S&P 500 ile ilişkilendirildiğini belirtti. Ardından, aşağıda görüldüğü gibi, 2020’nin ilk çeyreğinde korelasyon artarak keskin bir düşüşün ardından şimdi zirveye ulaştı.

PlanB'nin bitcoin ile s&p 500 arasındaki korelasyon grafigi

PlanB’ye göre, ABD Merkez Bankası, durdurduğu parasal genişlemeyi yeniden uygulayacak. Diğer bir deyişle, Merkez Bankası, likiditeyi artırmak ve borç vermeyi teşvik etmek için hisse satın alarak piyasayı yeniden canlandırmaya başlayacak. Buna dayanarak, PlanB, S&P 500’ün 2x, BTC’nin 416x yapmasını bekliyor.

Bununla birlikte, analist firması Skew’in verileri, Bitcoin ile S&P 500 arasındaki korelasyonun Temmuz ortasında zirveye ulaştıktan sonra düştüğünü gösteriyor. Aşağıdaki grafikte görüldüğü gibi eğilim yukarı yönlü olsa da, korelasyon, PlanB’nin grafiğine kıyasla son haftalarda nispeten sabit kaldı.

skew bitcoin ile s&p 500 korelasyonu

Birkaç analistin belirttiği gibi Bitcoin, Fed’in enflasyon politikasının en büyük faydalananlarından biri oldu. ABD doları destek seviyesine ulaşıyor gibi görünse de Şubat ayındaki yıllık yüksek seviyesinin ardından %3 düştü. Bitcoin analisti ve Quantum Economics’in kurucusu Mati Greenspan, bu eğilimin devam edeceğini tahmin ediyor:

”Fed bu kriz sırasında açık ara en saldırgan merkez bankası oldu ve temelde piyasayı dolar likiditesine boğdu. Yani tahminim düştü. Ancak bu noktada dolar düzeltmesini çoktan geciktirdik. Piyasalar nadiren bu kadar uzun süre tek bir yönde devam eder.”

Bitcoin’e olan kurumsal ilginin artmasının nedeni de bu. Nasdaq devi MicroStrategy, dolar enflasyonuna karşı korunmak için Bitcoin’i önemli bir rezerv varlık olarak satın aldı. Eski Goldman Sachs çalışanı Raoul Pal, MicroStrategy’e benzer bir pozisyon oluşturdu. Pal, uzun vadede Bitcoin’in diğer tüm varlıkları, hisse senetlerini ve değerli metalleri geride bırakacağını öngörüyor.

Bitcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu