Bitcoin Haberleri

Silk Road kurucusu 3 milyar dolarlık BTC’den vazgeçti

Sponsorlu İçerik

Dönemin popüler e-ticaret sitesi Silk Road’un hapiste olan kurucusu Ross Ulbricht, ABD’ye olan borcu için 3 milyon dolarlık BTC haklarından vazgeçti.

Eski zamanların en popüler dark web ve e-ticaret sitesi Silk Road’un Kurucusu Ross Ulbricht, Amerika Birleşik Devletleri’ne olan 183 milyon dolarlık borcuna karşılık 3 milyar dolarlık Bitcoin haklarından feragat etti.

2010 yılının başlarında etkinleştirilen darknet sitesi Silk Road, yasadışı madde satışı ve online karaborsa marketi olarak biliniyordu. Yasadışı maddelerin satıldığı sitede ödemeler BTC ile yapılıyordu. 2011 yılında faaliyette olan site 2013 yılın FBI yetkisiyle kapatıldı. Platform kapılmadan önce ise 69.370 bitcoin’in çalındığı bir siber saldırı gerçekleşti. 2013 yılında kurucu Ulbricht, Manhattan Federal Mahkemesi’nde; narkotik komplo kurmak, bilgisayar korsanlığı işlemek için komplo kurmak, kara para aklamak için komplo kurmak suçlarından yargılandı. 2015 yılında ise ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı ve Silk Road’un faaliyetleri nedeniyle 183 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edildi.

ABD hükümeti, 2020 yılı Kasım ayında bilgisayar korsanının çaldığı 69.370 bitcoin’e el koydu. Elde edilen mahkeme belgelerinde Ulbrict’in, davada bitcoin haklarından feragat ettiğini ve bunları hükümete olan borcunu ödemek için kullanacağını bildirildi. Ulbricht’in haklarından feragat etmesiyle söz konusu kripto para birimi ABD’ye devredilecek ve yasaya göre ABD bunları elden çıkarabilecek.

Şimdiye kadar ABD ne kadar BTC ele geçirdi?

ABD‘nin bugüne kadar ele geçirdiği Bitcoin miktarının 250 bin BTC’nin üzerinde olduğu kaydedildi. Ele geçirilen BTC’ler 2014 yılından beri müzayedelerde satılıyor. Bu tür bir müzayedede 69.370 BTC’nin de satılması bekleniyor. ABD’nin düzenlediği ilk Bitcoin müzayedesi Haziran 2014’te yapıldı. Ünlü yatırımcı Tim Draper bu müzayedeyi kazanarak 18 milyon 740 bin dolar gibi bir meblağ ile 29.657 BTC’ye sahip olmuştu. 29.657 BTC’nin değerinin cari fiyatlarla 1,2 milyar dolara yakın olduğu kaydedildi.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu