Blockchain HaberleriManşet

77 Yıllık Banka, Ripple’ın Havale Platformunu Kullanacak

Sponsorlu İçerik

Japonya‘nın 77 yıllık bankası Ehime Bank, Ripple‘ın Blockchain tabanlı ödeme ağı RippleNet‘in üyesi oldu. Banka, Ripple ve SBI Holding tarafından geliştirilen bir transfer platformu olan MoneyTap‘ı kullanacak.

SBI Holding’in basın açıklamasında Japonya Ehime Bank‘ın Himegin uygulamasını başlatacağı açıklandı. Uygulama, Ripple tarafından geliştirilen MoneyTap transfer platformuna bağlanacak. 77 yıldır Japonya’da faaliyet gösteren Ehime Bank, SBI Holding’in bağlı kuruluşu SBI Neo Financial Services ile birlikte yeni teknolojinin finans sektörüne girişini destekleyecek.

MoneyTap, Ripple tarafından SBI Holding işbirliği ile geliştirildi. Uygulama, kullanıcılarının telefonları tarafından oluşturulan bir QR kodunu kullanarak para göndermelerine izin vermek için Ripple’ın Dağıtılmış Defter teknolojisini kullanıyor. DL teknolojisini kullanmasına rağmen, uygulama henüz Ripple’ın XRP‘ini kullanmıyor. Son zamanlarda, MoneyTap Japon banka Fukushima ve uygulamayı kullanmaya başlayacak olan diğer bankalardan yatırım aldı.

Açıklamaya göre, Himegin uygulaması kullanıcıların hesap bakiyelerini kontrol etmelerine ve hesaplarından para yatırma ve para çekme işlemlerine izin verecek. Ayrıca, uygulamanın kullanıcıları emeklilik planlarına, ipotek gibi borç bakiyelerine ve kredi ödeme planlarına erişebilecekler. SBI’ye göre, kullanıcılar istedikleri zaman işlemleri hakkında daha kapsamlı bilgilere erişebilecekler. SBI tarafından yapılan açıklamada;

”Küçük bir havale servisi olan Money Remittance Service ile sorunsuz işbirliği yaparak, 7 gün 24 saat ücretsiz ve sorunsuz havale imkanı sunan bir müşteri deneyimi gerçekleştirdik. Himegin uygulamasının genişletilmesi yoluyla Ehime Bank’ın dijital kanallarının geliştirilmesini desteklemeye devam edeceğiz.”

SBI ayrıca bölgedeki finansal hizmetlerin dijitalleşmesini desteklemeye devam etmeyi taahhüt ediyor. Bu nedenle, basın açıklaması finansal teknolojide açık inovasyonu teşvik etmeye devam edeceklerini belirtiyor. SBI Holding, SBI Ripple Asia‘yı oluşturan bankalar konsorsiyumunun bir parçası. Konsorsiyum, Asya bölgesinde Ripple teknolojisinin benimsenmesini teşvik etmek için kuruldu. Şirket, ülkenin Japonya’daki bankacılık varlıklarının %80’ine sahip olan 47 bankadan oluşuyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu