Blockchain Haberleri

Güney Kore eski Maliye Bakanı, Hashed araştırmasına katıldı

Sponsorlu İçerik

Güney Kore’nin eski Maliye Bakanı Kim Yong-Beom, blockchain alanına teşvik için VC Hashed’in araştırmasına katıldı. Üst düzey hükümet yetkilisi Beom, yerli kripto şirketleri ile bağlantı kurmayı içeren görevinden istifa ederek danışan olarak kripto sektörüne girmeyi tercih etti. Eski bakan, bir dönem regüle etmeye çalıştığı sektör için çalışıyor.

Kripto para piyasasının en sert düzenlemelerinin uygulandığı Güney Kore’de eski Maliye Bakanı Kim Yong-Beom’un, görevinden ayrıldıktan sonra blokchain’i destekleyen hamleler yapması oldukça dikkat çekti.

Kore’de faaliyet gösteren blockchain tabanlı dev VC şirketlerinden biri olan Hashed’in araştırmasına katılan Beom, token’ları yada blok zincirlerini yok etmek, düzenlemeye zorlamak için değil teşvik etmek için çalışıyor. Beom, yeni teşvik hareketi kapsamındaki çalışmasıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Dünya Bankası’nda kıdemli bir ekonomist olarak çalıştığımdan beri, Kore’nin yeni teknolojiye dayalı küresel bir ekonomik güç merkezi olma olasılığını düşündüm. Geçen yılın başlarında kamu görevinden ayrıldıktan sonra, genç yeteneklerle tanıştığımda Kore’nin blockchain ve dijital ekonomideki rekabet gücünü duydum.”

Hashed ev sahipliğinde gerçekleşen Güney Kore Blockchain haftasına katılan Yong Beom’un, Hashed Açık Araştırma ile danışmanlık rolünü üstlenmesinde etkinliğin önemli bir rolü olduğu düşünülüyor. Organizasyon, blockchain teknolojine yönelik araştırma yapmanın yanı sıra daha geniş çapta benimsenmesinin yollarını araştıracak.

Seul’den Silikon Vadisi’ne

VC Hashed, ana şirketini yalnızca Seul’de değil de Silikon Vadisi’nde de bulunduruyor. VC firması, ABD merkezli blockchain girişimleri için çekler yazdı ve The Sandbox, Aptos ve Archway’i içeren Web 3 ağırlıklı bir portföye sahip.

Yong-beom, uygun düzenlemelerin uygulandığı taktirde Güney Kore’nin potansiyel olarak ABD ile ilgili dijital sektörde G2 olabileceğini vurgularken, konuşmasını söyle sonlandırdı:

“Yeni Kore hükümetinin ‘Temel Dijital Varlıklar Yönetmeliği’ni ulusal bir görev olarak seçmesi ve kurumsallaşmayı hızlandırması cesaret verici. Halka açık seminerler aracılığıyla blok zinciri uzmanları ve hükümet yetkilileri arasında yapıcı bir diyalog sağlanabileceğine inanıyorum.”

Blockchain ile ilgili en güncel içerikler için Blockchain Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu